Matkailuyrityksille

Tällä sivulla jaamme matkailuyrityksille kohdennettua, hyödyllistä tietoa matkailun vastuullisuuteen liittyen.

Matkailijat edellyttävät toimijoilta vastuullisuutta

4.11.2021

Booking.comin vuosittaisen kestävää matkailua koskevan raportin mukaan maailma avautuu pandemian jälkeen valveutuneemmille matkailijoille. Pandemian myötä 61 % matkailijoista haluaa tulevaisuudessa matkustaa kestävämmin ja vastuullisemmin. Matkailutoimijoilta edellytetään vastuullisuutta.

Booking.comin kestävän matkailun raportti (pdf)

Matkailupalveluiden esteettömyys

9.4.2021

Yhdenvertaisen matkailun päämääränä on, että matkailuelämykset olisivat kaikkien saavutettavissa iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta, uskonnosta, kulttuurista ja erityistarpeista huolimatta.

EU:n mukaan Euroopan väestöstä n. 27 prosentilla on esteettömiä palveluja vaativia rajoitteita ja n. 6 % ilmoittaa kuuluvansa seksuaalivähemmistöön. Kyseessä on siis erittäin potentiaalinen kohderyhmä.

Visit Finland: Esteettömyyskriteerit matkailussa (pdf)
Visit Finland: Inklusiivisen matkailun opas (pdf)

Turku Science Parkin koulutukset matkailuyrityksille

18.3.2021, päivitetty 15.10.2021

Tutustu Turku Science Parkin ilmaiseen koulutustarjontaan. Koulutuksia ja tapahtumia järjestetään joka kuukausi.

Tulevat tapahtumat: Elämysteollisuus

Visit Finlandin uudistetut kansainvälistymiskriteerit

8.2.2021

Visit Finlandin on uudistanut kansainvälistymiskriteerejään. Kriteerit on laadittu kansainvälistyville matkailuyrityksille työvälineeksi laadukkaan, kilpailukykyisen, kestävän ja kannattavan tuotetarjonnan kehittämiseen. Käy lukemassa lisää linkin takaa!

Visit Finlandin uudistetut kansainvälistymiskriteerit ovat ilmestyneet

Visit Finlandin vinkkejä vastuullisuusviestintään

27.11.2020

Suomesta löytyy paljon tutkimuksiin perustuvia kestävän kehityksen argumentteja, joista voimme olla ylpeitä ja joita kannattaa hyödyntää myös viestinnässä ja markkinoinnissa. Visit Finland on koonnut näitä argumentteja matkailuyrityksille suunnattuun käsikirjaan. Tutustu vinkkeihin alla olevasta linkistä!

Vinkkejä vastuullisuusviestintään (pdf)

ATTAn COVID-19 terveys- ja turvallisuusohjeet

29.9.2020

ATTA (Adventure Travel Trade Association) on luonut COVID-19 terveys- ja turvallisuusohjeet kymmenelle eri matkailuteemalle ja -aktiviteetille yritysten ja tuotekehityksen tueksi: vaellus, pyöräily, koskenlasku, camping (sis. ruoanvalmistus ulkona), kulinaariset kokemukset, kulttuurikierrokset/kiertoajelut, majoitus (b&b, mökkeily), sisävesiristeilyt, hiihto ja lumilautailu sekä villieläinten tarkkailu (wildlife). Lataa ilmaiset oppaat linkistä.

Adventure Travel COVID-19 Health and Safety Guidelines (englanniksi)

Asiasanat: