Vastuullisuus myyntipalvelun tarjonnassa

Vastuullisen matkailun edistäminen Turun seudulla on yksi Visit Turun avaintehtävistä. Miten jokainen meistä voi vaikuttaa oman reissunsa vastuullisuuteen? Tässä viisi vinkkiä, jotka kaikkien – niin omatoimisesti matkustavien kuin ryhmässä tai työn merkeissä matkustavien – on hyvä ottaa huomioon.

  1. Suosi julkista liikennettä.
  2. Mieti miten majoitut.
  3. Kiinnostu kulttuurista.
  4. Älä jätä jälkiä.
  5. Panosta paikalliseen.

Visit Turku on vahvasti mukana Visit Finlandin kestävän matkailun ohjelmassa. Meillä vastuullisuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tarjoamme vastuullisesti tuotettuja matka- ja retkipaketteja. Vastuullista matkailua tukevat myös Visit Turun opastetut Walk-kävelykierrokset, joiden aikana voi tutustua kaupunkiin jalkaisin. Kannustamme myös paikallisia matkailualan toimijoita vastuullisuuden polulle, jolla jokaisella – pienelläkin – askeleella on merkitystä. Vain siten maailman upein saaristo- ja kulttuurikaupunki Turku voi olla aidosti vastuullinen matkakohde.

Lue lisää:
Vastuullisen matkailijan vinkit Turun seudulle
Visit Finlandin kestävän matkailun ohjelma

Vastuullisten retkien tarjonta

Visit Turussa suositaan vastuullisesti tuotettuja matka- ja retkipaketteja aina, kun se vain on mahdollista. Retkivalikoimassa on tarjolla mm. paljon kävelykierroksia, sähköveneretkiä ja luontoon suuntautuvia retkiä. Tärkeässä osassa matka- ja retkipaketeissa on myös lähiruoka. Myyntipalvelun tarjonnasta on mahdollista valita hyvinkin vastuullisia yhdistelmiä. Myös esteettömyys otetaan aina huomioon pakettien suunnittelussa, mikäli asiakas niin toivoo.

Tutustu vastuullisien retkien valikoimaamme ja kysy myös muista mahdollisuuksista, sillä näiden lisäksi voidaan rakentaa myös asiakkaalle suoraan räätälöityjä paketteja.

Visit Turun vastuullisten retkien tarjonta

Ekosydän-merkki viestii vastuullisista palveluista

Vihreä Ekosydän on Visit Turun omistama uusi vastuullisuusmerkki. Merkki kertoo yhteistyökumppaniemme vastuullisesti tuotetuista retkistä/paketeista/tuotteista/palveluista, jotka ovat myyntipalvelumme välityksessä. Merkin löydät vastuullisesti tuotettujen retkien yhteydestä.

Kriteerit

  1. Yrityksellä on vastuullisen matkailun sertifikaatti tai se on hakemassa sertifikaattia.
  2. Yritys on saanut Visit Finlandin STF-merkin tai on lähtenyt mukaan STF-ohjelmaan. 
  3. Yritys on sitoutunut kestävän matkailun valtakunnallisiin periaatteisiin.
  4. Vastuullinen toiminta/palvelu on muulla tavoin todennettavissa (mm. kävelykierrokset).
  5. Tuote tai palvelu voi olla moninainen, kunhan jokaisessa osiossa on mietitty vastuullisuutta (mm. paikallisten tuottajien/palveluiden käyttö, lähiruoka, ekologisuus).
 

Kestävien kokousjärjestelyjen muistilista

Tämän listan avulla voit tarkistaa, että kokousjärjestelysi noudattavat mahdollisimman pitkälle kestävän kehityksen periaatteita, jolloin kokouksesi aiheuttama ympäristönkuormitus on mahdollisimman pieni. Kestävät valinnat auttavat minimoimaan tilaisuuden aiheuttaman hiilijalanjäljen ja tekemään taloudellisia säästöjä.

Kestävien kokousjärjestelyjen muistilista