Aku Louhimiehen uutuuselokuva Odotus on kuvattu kesäisissä saaristomaisemissa, Seilin saarella. Rohkean draamaelokuvan uusi traileri on nyt julkaistu.

Aku Louhimiehen ohjaama uutuuselokuva Odotus tuo valkokankaalle ajattomat teemat rakkaudesta, rehellisyydestä ja onnellisuuden kaipuusta. Idyllisissä saaristolaismaisemissa kuvatun elokuvan ovat käsikirjoittaneet pääosaa esittävä Inka Kallén ja Aku Louhimies. Tarinan innoittajina ovat toimineet Juhani Ahon tekstit. Muissa rooleissa nähdään Andrei Alén, Aku Hirviniemi ja Adeliina Arajuuri.

– Tämä on tärkein tekemäni ihmissuhde-elokuva. On ollut mahtavaa tehdä töitä näiden ammattitaitoisten ja rohkeiden näyttelijöiden kanssa, Aku Louhimies toteaa.

Odotus sai maailmanensi-iltansa marraskuussa 2021 Tallinn Black Nights Film Festivalilla, jossa se palkittiin musiikistaan. Idyllisissä saaristolaismaisemissa kuvattu elokuva on saanut paljon kansainvälistäkin huomiota, ja sen levitysoikeudet on myyty jo muun muassa Saksaan, Japaniin ja Etelä-Koreaan.

Odotus on Aku Louhimiehen ja Andréi Alénin tuotantoyhtiön, Backmann & Hoderoff Oy:n, ensimmäinen teatterielokuva. Uuden ajan tuotantoyhtiö luo kansainvälistä sisältöä vastuuullisin keinoin. Odotus onkin maailman ensimmäinen hiilinegatiivisesti tuotettu elokuva. Elokuvatuotannon hiilijalanjälki laskettiin huolellisesti ja kompensoitiin kokonaisuudessaan yhteistyössä Compensate-järjestön kanssa.

Visit Turku on yksi elokuvan pääyhteistyökumppaneista. Osana yhteistyötä toteutettiin elokuvan kuvausten yhteydessä Turun alueen vetovoimaa esittelevä oma erillinen pienoisfilmi. Nyt on julkaistu myös elokuvan traileri. 

Katso elokuvan traileri täältä (siirryt YouTubeen)

Asiasanat: