Turku saa oman, herkullisen nimikkopullan, jota koristaa suklainen Turun vaakuna. Uusi nimikkoleivonnainen on MBakeryn rakkaudenosoitus Turulle.

Turku-pullat tulevat myyntiin maanantaina 24.1. Tuotteita on myynnissä MBakeryn omissa pisteissä ja MBakeryn verkkokaupassa sekä tällä hetkellä näissä kaupoissa: K-Citymarket Länsikeskus, K-Citymarket Kupittaa, K-Supermarket Nummenpakka, K-Market Vähä-Heikkilä. Pullaa on myöhemmin tulossa myös Turun Osuuskaupan valikoimiin.

Tänään maanantaina lanseerataan Turulle nimikkoleivonnainen, jonka myötä Turku maistuu nyt paremmalta kuin koskaan. Turkulaisen leipomo MBakeryn valmistamassa Turku-pullassa on pehmeän pullan välissä Turku-suklaalla maustettua kinuskikermaa ja päällä suklainen Turun vaakuna.

Turun pormestari Minna Arve toivoo herkulle pitkää ikää. 

– Pulla tekee ihmiselle hyvää, Turku-pulla vielä parempaa, sanoo Arve.

Turku-pullan on kehittänyt leipomo MBakeryn yrittäjä Mikko Hietala.

– Kun mietimme leipomolla uusia tuotteita täksi kevääksi, luin samalla asiakkaidemme lähettämiä viestejä. Yhtäkkiä keksin, että meidän pitää yhdistää supersuosittu Turku-suklaa ja leipomomme omatekoinen pulla. Kuten sanonta sanoo, kun yhdistää kaksi erinomaista, lopputulos ei voi olla muuta kuin loistava!

Asiakkaat ovat ottaneet viime syksyn Turun päivänä markkinoille tuodut Turku-suklaalevyn ja Turku-suklaapallot omakseen. Tuotteita myydään niin paljon kuin vain MBakery ehtii niitä käsityönä valmistaa.

– Turku-tuotteiden suosio on yllättänyt meidät kaikki! Esimerkiksi joulun alla veimme aamuisin kuorman suklaata kahviloihimme, ja iltaan mennessä kaikki oli myyty, Hietala naurahtaa.

MBakeryn Turku-suklaatuotteet on ideoitu yhteistyössä Visit Turun kanssa.

Saatuaan idean Turku-pullasta Hietala oli yhteydessä Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenojaan. Tämä näki heti tuotteessa valtavaa potentiaalia.

– On erittäin tärkeää, että Turusta voi ostaa paikallisten yritysten valmistamia ruokamatkamuistoja, ja että uusia tuotteita kehitellään koko ajan lisää, Hirvenoja sanoo. 

MBakery ja Visit Turku ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä: Hietala suunnitteli suositun Kiss My Turku -leivoksen vuonna 2015, ja MBakery on ollut mukana Eat My Turku -hankkeen työpajoissa, joissa on suunniteltu ruokamatkamuistoja Turulle.