Turku on vetovoimainen matkakohde syyslomalaisille. Lokakuun matkailutilastojen* mukaan Turussa kirjattiin 75 900 rekisteröityä yöpymistä, mikä on 48 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Lokakuuhun 2019 eli pandemiaa edeltävään aikaan verrattuna kasvua on noin kolme prosenttia.

– Kaikkien aikojen matkailukesä on saanut jatkoa onnistuneesta syksystä. Tilastot vahvistavat sen, että Turku tarjoaa koulujen syyslomien aikaan paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa sekä monipuolisen tarjonnan trendikkäitä majoitusvaihtoehtoja, iloitsee Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja.

Suomalaisten matkailijoiden innostus kotimaan matkailuun ei siis jäänyt vain kesään. Kotimaisia yöpymisiä oli 67 100 (+42%) ja ulkomaisia 8800 (+114%). Eniten rekisteröityjä yöpymisiä kirjattiin matkailijoille, jotka saapuivat Saksasta.

Turun rekisteröity majoitusmyynti oli lokakuussa yhteensä 4,6 miljoonaa euroa. Kasvua viime vuodesta on 70 prosenttia.

– Toki on muistettava, että matkailijat hyödyntävät usein myös rekisteröimättömiä majoituspalveluita, kuten Airbnb-majoitusta. Kun ne lasketaan mukaan, Turun majoitusmyynti oli lokakuussa yhteensä 4,9 miljoonaa euroa. 

Koko Suomessa kirjattiin yhteensä 1,7 miljoonaa yöpymistä lokakuussa 2021. Turun markkinaosuus rekisteröidyistä yöpymisistä oli 4,6 prosenttia. 

– Lokakuun majoitustilastojen mukaan Turku on kolmen viime vuoden aikana onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan, Hirvenoja kertoo tyytyväisenä. 

 

Lisätietoja:

Satu Hirvenoja, myynti- ja markkinointijohtaja, Visit Turku

satu.hirvenoja@turku.fi tai +358 40 183 6690

 

*Visitory Oy, Turun majoitus- ja matkailutilastot lokakuussa 2021: https://visitory.io/fi/turku/2021-10/