Air Leap aloittaa suorat lennot Turusta Tukholmaan 24. tammikuuta 2022. Lentoyhtiö tulee lentämään väliä edestakaisin kaksi kertaa päivässä maanantaista perjantaihin, lounasaikaan sekä illalla. Arkipäivien lisäksi lentoaikataulussa tulee olemaan yksi suora lento myös viikonloppuisin, Turusta Tukholmaan pääsee lauantaina ja paluulento Tukholmasta Turkuun on sunnuntaina.

– On hienoa, että voimme tarjota useita päivittäisiä lähtöjä Turusta Tukholmaan. Turun seudulla on historiallisestikin ollut vahvat siteet Ruotsiin, esimerkiksi laajan ruotsinkielisen väestön johdosta. Yhteistyössä SASin kanssa voimme nyt tarjota todella laajat yhteydet Tukholman kautta muualle Ruotsiin sekä ulkomaille, iloitsee Air Leapin toimitusjohtaja Jon Melkersson

Air Leap liikennöi myös Turku-Maarianhamina-välillä. Aiemmin lentoyhtiö on ilmoittanut, että se tulee lisäämään yhteyksien määrää myös tällä reitillä kahteen edestakaiseen lentoon arkipäivinä. Tämä tarkoittaa sitä, että Turusta Tukholmaan pääsee jatkossa arkipäivisin neljä kertaa päivässä, kaksi kertaa suoralla lennolla ja kaksi kertaa välilaskulla Maarianhaminan kautta.

– Turku on jo historiallisesti katsottuna merkittävä kohde Tukholmasta ja Tukholmaan. Kaupunkien välillä ei ole ollut suoraa lentoyhteyttä pandemian alkamisen jälkeen. Siksi me Air Leapilla olemme iloisia, että voimme tehdä tämän investoinnin Turun ja Tukholman väliseen reittiin. Yhdessä Maarianhaminan reitin kanssa monet tarjolla olevista lähdöistä voi yhdistää myös jatkolentoihin Tukholmasta eteenpäin, kertoo Air Leapin kaupallinen johtaja Johan Giæver Marvik.

– Olemme iloisia saadessamme avata näiden kahden kaupungin välisen reitin uudelleen. On hienoa huomata, että matkustus alkaa taas lisääntyä ja lentoyhteydet Suomesta ja Suomeen palautua, sanoo Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.

Lisätietoja:

Air Leap

Kuva: William Skoglund