Jo viidennen kerran järjestettävä ruokatapahtuma Voillà! elävöittää Turun ravintolamaailmaa lokakuun lopussa. Tänä vuonna teemana on läpileikkaus Suomen uskomattoman hienosta ruokatarjonnasta aina pohjoisesta etelään. Luvassa on taas ainutlaatuisia makuja eri puolilla kaupunkia.

Vuoden 2021 Voillà kerää Turkuun kotimaan parhaat maut ja Suomen eturivin ravintolaosaajat. Yhden viikonlopun aikana on poikkeuksellisen hieno mahdollisuus tutustua perinteisiin ja moderneihin saariston makuihin, nauttia Lapin puhtaista raaka-aineista ja äärimmilleen hiotuista urbaaneista makuelämyksistä sekä harvinaisesta Suomen kokkimaajoukkueen kisamenusta. Jokaiseen kukkaroon sopivasta tarjonnasta löytyy kaikille mieluinen vaihtoehto rennosta brunssista aina fine dining -illalliseen.

Voillà!-ruokatapahtumaan kutsutut vierailevat keittiömestarit ovat: Suomen kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Katja Tuomainen, kolmen Michelin-tähden ravintolassa, Mirazurissa, Ranskan Rivieralla työskennellyt ja Rovaniemellä syntynyt Jaakko Impiö, Tukholmassa Michelin-ravintolassa työskennellyt William Hellgren Turunmaan saaristosta, Korppoosta, kesäravintoloita Gullkronassa ja Nauvon Kirjaisissa pyörittävä sydämellinen Tom Hildèn, Hotelli Punkaharjun ruokatuotteen rakentaja ja maineikkaan porvoolaisen SicaPellen keittiömestari Mikko Lahtinen sekä Charivari-viinien lähettiläs Jasu Sohlberg.

Mukana tapahtumaa luomassa ovat kaikki kuusi omanlaistaan ravintolaa eri puolilla kaupunkia. Jokisatamasta löytyvä Göran, kaupungin kauneimmalla paikalla sijaitsevat E. Ekblom ja Smör, Anniskelukahvila Tiirikkala, italialaishenkinen Panini sekä keväällä avattu Aurajoen yläjuoksulla sijaitseva Grädda. 

Menut ja aukioloajat: www.voiveljet.fi/voilla2021

Vierailevat keittiömestarit (PDF, avautuu uuteen ikkunaan)