Visit Turku haluaa tarjota matkailijoille elämyksiä Turussa ja mikä olisikaan parempi tapa tutustua kaupunkiin kuin opastettu kävelykierros osaavan oppaan johdolla. Viime vuosien aikana kierrosten suunnittelussa on panostettu entistä enemmän ympäristönäkökulmaan ja bussikierrokset on korvattu kävelykierroksilla.

Olemme mukana Turun kaupungin 1,5 asteen kampanjassa!

Turun kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2029. Se on rohkea tavoite, ja mukaan tarvitaan kaikki kaupunkilaiset. 1,5 asteen elämä on kampanja, jonka avulla Turku haluaa kannustaa asukkaita ja yrityksiä tekemään ilmastoystävällisiä valintoja. Teot voivat olla pieniä ja helppoja arjen tekoja, mullistavia keksintöjä tai kaikkea siltä väliltä.

On myös hyvä muistaa, että ilmastoystävällinen elämä ei ole luopumista ja kurjuutta, vaan se tuo myös terveyttä ja hyvinvointia elämäämme ja synnyttää parhaimmillaan uutta liiketoimintaa.

Kampanja perustuu Pariisin ilmastosopimukseen, jonka tavoitteena on pysäyttää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen.

#Hiilineutraali2029 #Turku #Kylmääki

Vieraile kampanjan kotisivuilla www.turku.fi/ilmasto.

Visit Turku kehittää Turun seudun matkailua jatkuvasti kestävämpään ja vastuullisempaan suuntaan. Tämä näkyy niin omassa toiminnassa, kuin siinä, että alueen yrityksiä ja yhteistyökumppaneita kannustetaan ottamaan askelia kestävän matkailun suuntaan.

Yksi matkailijoille näkyvimmistä muutoksista on bussikierrosten korvaaminen kävelykierroksilla. Bussikierroksia järjestetään, jos asiakas näin toivoo, mutta Visit Turun omat aikataulutetut kierrokset toteutetaan nykyään lähes täysin kävelykierroksina.

– Kävelykierroksien lisääminen on tuntunut luontevalta suunnalta, sillä Turun käveltävän kokoisessa keskustassa kävelykierroksien järjestäminen onnistuu helposti. Kävellen näkeekin kaupunkia ihan eri kulmasta kuin bussissa istuen, kertoo Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja.

Visit Turun tarjonnassa on monenlaisia kierroksia, joista jokainen löytää itselleen varmasti mieluisan. Peruskatsauksen Turkuun tarjoaa Riverside Walk, jonka lisäksi tarjolla on eri teemojen ympärille kietoutuvia kierroksia, mm. Salaperäinen Turku, Löydä Vanha Turku ja Eläinten Turku. Lapsille ja lapsenmielisille soveltuvat loistavasti Koko perheen salainen Turku -kierros sekä kesällä 2021 lanseerattu uutuuskierros Kadonneen rahakirstun mysteeri.

– Kävelykierrosten lisäksi toinen hyvä ja ympäristöystävällinen tapa tutustua Turkuun ja Turun seutuun on kierros pyörän selässä. Alueellamme on tarjolla muun muassa tosi mielenkiintoisia sähköpyöräretkiä, joihin kannattaa myös tutustua, vinkkaa Hirvenoja.

Oma kierros myyntipalvelusta

Kierroksia järjestetään ympäri vuoden. Eniten tarjontaa on kesäisin, mutta myös muina vuodenaikoina kierroksia on tarjolla. Näiden takuulähtöjen lisäksi Visit Turun myyntipalvelun kautta on mahdollisuus varata kierros omalle ryhmälle itselleen sopivana ajankohtana.

– Myyntipalvelumme tarjonnasta on mahdollista valita hyvinkin vastuullisia yhdistelmiä. Jos valmiista valikoimastamme ei löydy sopivaa kierrosta, kannattaa olla yhteydessä myyntipalveluumme, joka voi räätälöidä asiakkaalle juuri tämän toivoman kierroksen. Myös esteettömyys otetaan aina huomioon pakettien suunnittelussa, mikäli asiakas näin toivoo, mainitsee Hirvenoja.

Vastuullisesti tuotetut retket ja palvelut tunnistaa Visit Turun vihreästä Ekosydän-merkistä. Ekosydän annetaan jonkun seuraavan kriteerin perusteella:

  • Yrityksellä on vastuullisen matkailun sertifikaatti tai se on hakemassa sertifikaattia.
  • Yritys on saanut Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkin tai on lähtenyt mukaan STF-ohjelmaan.
  • Yritys on sitoutunut kestävän matkailun valtakunnallisiin periaatteisiin.
  • Vastuullinen toiminta/palvelu on muulla tavoin todennettavissa (mm. kävelykierrokset).
  • Tuote tai palvelu voi olla moninainen, kunhan jokaisessa osiossa on mietitty vastuullisuutta (mm. paikallisten tuottajien/palveluiden käyttö, lähiruoka, ekologisuus)

Lisätietoja:

Vastuullisten retkien valikoima
Esteettömien retkien valikoima
Vastuullisuus myyntipalvelun tarjonnassa