”Kadonneen rahakirstun mysteeri” on Visit Turun uusi opastettu koko perheelle suunnattu retki, jonka aikana tutustutaan juonellisen tarinan siivittämänä Turun keskiaikaan.

Kävelykierroksella selvitetään keskiaikaisen kauppiaantalon piikojen tai renkien opastuksella, minkälaista Turun tuomiokirkossa ja kaupungin vanhassa keskustassa oli keskiajalla, miten keskiajalla käytiin koulua, tai miten menneisyyttä voidaan tutkia arkeologisella kaivauksella.

Koko perheen seikkailu keskiaikaisessa Turussa

Kadonneen rahakirstun mysteeri -kierros on suunniteltu niin, että se sopii koko perheelle, mutta parhaimman elämyksen se tarjoaa satuikäisille eli noin 4–8-vuotiaille. Kierroksella viihtyvät totta kai myös aikuiset, ja lapset osallistuvatkin kierrokselle yhdessä oman aikuisen kanssa.

Kierros alkaa Turun tuomiokirkon edestä ja etenee tarinan myötä Vanhan Suurtorin kautta Aboa Vetus Ars Nova -museolle, jonne kierros päättyy. Huom! Juonen yllätyksellisyyden onnistumiseksi kohteita ei välttämättä kannata etukäteen kertoa seurueen lapsille.

Kierroksella liikutaan kävellen, kävelymatkaa kertyy noin 500 metriä. Kierrokselle pystyy pääosin osallistumaan helposti myös lastenrattaiden kanssa, mutta muutamissa reitin kohdissa on hieman hankalakulkuista mukulakiveä ja Aboa Vetuksen sisällä portaat. Rattaat voi kuitenkin tässä kohtaa kierrosta jättää museon aulaan odottamaan.

Uusi kävelykierros voidaan toteuttaa suomen lisäksi myös ruotsiksi ja englanniksi. Kesän aikataulutettujen takuulähtöjen lisäksi kierros on tilattavissa ryhmille ympäri vuoden.

Vastuullista matkailua yhdessä kohteiden ja yritysten kanssa

Kävelykierrokset ovat osa Visit Turun vastuullisuustyötä, jota toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen kohteiden ja yritysten kanssa.

– Olemme panostaneet kävelykierroksiin ja vähentäneet bussikierroksia. Turun käveltävän kokoisessa keskustassa tämä onnistuu erinomaisesti ja kävellen näkeekin kaupunkia ihan eri kulmasta kuin bussissa istuen, kertoo Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja.

Uuden kierroksen yhteistyökumppaneina ovat Turun tuomiokirkko sekä Aboa Vetus & Ars Nova -museo, mutta tämän lisäksi Visit Turku tekee yhteistyötä lukemattomien muidenkin alueen yritysten kanssa, myös Turun rajojen ulkopuolella.

– Vastuullisuuden tiellä tarvitsemme kaikkia alueen yrittäjiä, sillä ilman heitä emme ole mitään, toteaa Hirvenoja ja jatkaa, – moni alueen yrityksistä onkin jo hakeutunut mukaan vastuullisen matkailun polulle, mutta vielä meillä on yhteistä matkaa ja työtä edessä. Me Visit Turussa pyrimme omalla toiminnallamme näyttämään esimerkkiä ja tukemaan samalla yrityksiä heidän matkallaan kohti entistä vastuullisempaa toimintaa.

Kierroksen tiedot

Kesto: 1,5–2 tuntia
Lähtöpaikka: Tuomiokirkonkatu 1
Takuulähdöt kesällä: 9.7., 16.7., 23.7., 30.7., 6.8.
Varaukset: kissmyturku.fi/kauppa
Hinta: 10 €/hlö, lapset 4–12 vuotta 7 €/hlö, mukana olevat alle 4-vuotiaat ilmaiseksi

Ryhmille erikseen sovittavina aikoina. Kysy hintaa: myynti@visitturku.fi.