Turun kupittaanpuistolle on myönnetty kansainvälinen Green Flag Award -tunnus. Kupittaanpuisto sai erityismaininnan ympäristövaikutusten hallinnasta ja ensiluokkaisesta puistopuiden kunnossapidosta.

Turun kupittaanpuistolle on myönnetty kansainvälinen Green Flag Award -tunnus. Green Flag Award -hankkeessa viheralueita arvioidaan kriteeristöllä. jossa on kaikkiaan 27 osa-aluetta. Kupittaanpuisto sai erityismaininnan ympäristövaikutusten hallinnasta ja ensiluokkaisesta kasvillisuuden, erityisesti puistopuiden, kunnossapidosta.

– Puiden hoito on erinomaisella tasolla Kupittaanpuistossa ja niiden merkitys alueelle on suuri, sillä viheralue on tärkeä ja laaja osa kaupungin ekologista verkostoa, GFA-tuomarit kommentoivat arviointiraportissa.

– Puiston monipuoliset lajit ja suuri määrä vanhoja isokokoisia puita sitovat hiiltä ja puhdistavat kaupunki-ilmaa, ja ne toimivat merkittävänä tekijänä Turun kaupungin hiilineutraalitavoitteissa kohti vuotta 2029.

Infran kunnossapidon päällikkö Mari Helin on iloinen saadusta tunnustuksesta:

– Kupittaanpuisto on osa kansallista kaupunkipuistoa Turussa ja se on yksi merkittävimmistä puistoista koko kaupungissa. Puiston kehittäminen ja ylläpitäminen on pitkäjänteistä työtä, ja on hienoa, että kunnossapito saa ansaitsemaansa tunnustusta.

Kansainvälinen viheralueiden laadun tunnus, Green Flag Award, on palkinnut puistoja Suomessa vuodesta 2016 lähtien. Tänä vuonna tunnus myönnettiin kaikkiaan yhdeksälle puistolle. Kupittaanpuiston lisäksi tunnuksen saivat Lepaan kampuspuisto, Lahden Pikku-Vesijärven puisto, Tampereen Hatanpään Kartanonpuisto ja arboretum sekä viisi puistoa Kotkassa Vesipuisto, Katariinan Meripuisto, Jokipuisto, Sibeliuksenpuisto ja Fuksinpuisto.

Green Flag Award -hankkeen tarkoituksena on vakiinnuttaa yleiset standardit laadukkaasti ylläpidetyille viheralueille. Standardien avulla voidaan perustella ja kehittää alueiden vaatimaa rahoitusta sekä houkutella lisää käyttäjiä viheralueille. Tunnusta hallinnoi englantilainen Keep Britain Tidy -organisaatio. Suomessa Green Flag Award -tunnusta hallinnoi ja kehittää Viherympäristöliitto ry.

Tästä linkistä saat lisää tietoa Green Flag Award -hankkeesta Suomessa
Tästä linkistä pääset Green Flag Award verkkosivulle