Visit Turku noudattaa Suomen hallituksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistamia rajoituksia ja suosituksia, ja kehottaa muitakin toimimaan samoin. Tällä hetkellä Turun alueen yritykset ja organisaatiot toimivat normaalisti tai tietyin viranomaisten ohjeistamin rajoituksin. Päivitetty 15.9.2020.

Koko Schengen-alueelta on mahdollista paluuliikenne Suomeen, työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne. Tilannetta tarkastellaan kahden viikon välein. 

Hallitus suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista muualle paitsi maihin, joihin ei koske matkustusrajoituksia. Kaikilla on oikeus lähteä maasta. Muista kuin edellä mainituista maista Suomeen saapuville suositellaan omaehtoista 14 vuorokauden karanteenia.

Lisätietoa:
Valtioneuvosto: Koronavirusepidemian aikaiset rajoitukset

Turkuun saapuminen ja kaupungissa liikkuminen – palveluntarjoajat ja koronainformaatio

Laivat 

Viking Line
Silja Line
Finnlines 

Junat 

VR

Linja-autot 

Matkahuolto
Föli (Turun seudun joukkoliikenne)

Majoitus 

Suurin osa Turun alueen hotelleista ja muista majoituspalveluista on avoinna ja huolehtii asiakkaidensa turvallisuudesta huolellisin hygieniatoimenpitein. 

Ravintolat ja kahvilat

Ravitsemisliikkeet ovat olleet avoinna 1. kesäkuuta lähtien erinäisin rajoituksin. Jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka. Ravitsemisliike vastaa myös siitä, että riittävä etäisyys asiakkaiden välillä säilyy.

Liikuntapaikat ja luontokohteet 

Ulkoliikuntapaikat ovat olleet avoinna 14. toukokuuta lähtien. Uimalaitokset, uimarannat sekä sisäliikuntapaikat avataan 1.6. alkaen. Uimarannoilla suositellaan noudatettavaksi yleisiä viranomaissuosituksia ja ohjeita tartuntariskin ehkäisemiseksi. Liikuntapaikoilla turvaetäisyydet, kokoontumisrajoitukset sekä korotettu hygieniataso huomioidaan erityisjärjestelyillä. Viranomaisohjeistusta tulee noudattaa myös luontokohteissa. 

Lisätietoa:
Turun liikuntapalvelut
Metsähallitus

Kulttuuri ja tapahtumat 

Useimmat kirkot, museot, kirjastot ja galleriat ovat avoinna erityisjärjestelyin. Opastuksia, tapahtumia, työpajoja ja kursseja järjestetään elokuusta lähtien.

Hallitus suosittelee, että kokoonnuttaessa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita. Yli 500 henkilön yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä 31.8. asti. Ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa, joissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, on mahdollista järjestää yli 500 henkilön tilaisuuksia 1.7. lähtien. Yli 500 henkilön tilaisuudet myös sisätiloissa voidaan sallia 1.8. alkaen erityisjärjestelyin.

Lisätietoa: 
Turun seudun tapahtumakalenteri
Turun ja Kaarinan seurakunnat

Visit Turun matkailuneuvonta 

Visit Turun matkailuneuvonnan (Kauppatorin Monitori, Aurakatu 8) tiskipalvelu on auki normaalisti arkisin klo 9–18 ja lauantaisin klo 10–15. Palvelemme myös puhelimitse, sähköpostitse, chatissa ja sosiaalisessa mediassa (Facebook ja Twitter). Huom! Sunnuntaisin matkailuneuvonta palvelee vain puhelimitse, sähköpostitse, chatissa ja sosiaalisessa mediassa (klo 10–15).

Matkailuneuvonnan palvelutiskeille on asennettu suojalasit, ja tarjolla on myös käsidesiä. Asiakkaita kehotetaan huomioimaan turvavälit muun muassa lattiatarrojen avulla. Tilanteesta johtuen kannattaa suosia korttimaksua ja verkkokauppamme hyödyntämistä ostoksissa.

Visit Turun verkkokauppa

Visit Turun kävelykierrosten osallistujamäärä on rajattu 25 henkilöön, mutta tätä ja muita rajoituksia voidaan arvioida myöhemmin uudelleen. Oppaat huolehtivat turvaväleistä kävelykierroksilla, ja he voivat käyttää mikrofonia ja kaiutinta ulkona opastaessaan. 

Walk-teemakävelyt

Visit Turku suosittelee seudulla matkaavia varmistamaan koronatilanteen mahdollisesti aiheuttamat poikkeusjärjestelyt ja aukiolot etukäteen kunkin palveluntarjoajan omista kanavista. 

Matkailuneuvonnan yhteystiedot:
puh. (02) 262 7444
info@visitturku.fi 

Lisätietoa ja tärkeitä linkkejä

Turun kaupungin koronaohjeet ja ajankohtaista tietoa
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Asiasanat: