Visit Turku kokosi matkailun Kissmyturku.fi-sivustolle tiedot Turun seudun hotelleista ja majoituspalveluista, jotka ovat avoinna yöpyjille myös koronaviruskriisin aikana. Pääosa majoittujista on tällä hetkellä työmatkalaisia.

Vapaa-ajan matkailijat pysyvät nyt kodeissaan, mutta majoituspalveluille on kysyntää myös poikkeustilanteessa. Visit Turku on listannut matkailun Kissmyturku.fi-sivustolle tiedot majoituspaikoista, joissa voi yöpyä koronaviruskriisin aikana. Majoittajien verkkosivuille ohjaava linkkilistaus täydentyy siinä tahdissa, kun majoittajat ilmoittautuvat listalle mukaan.

- Me Visit Turussa emme kannusta nyt matkailuun, mutta listauksen avulla haluamme auttaa tarvittaessa löytämään avoinna olevat majoituspalvelut Turun seudulla ja samalla osoittaa tukemme paikallisille matkailualan toimijoille, toteaa Visit Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.

Visit Turun listaus löytyy täältä:

Matkailun hiljennyttyä monet Turun seudun hotellit ovat joutuneet sulkemaan toistaiseksi ovensa. Esimerkiksi Turun Osuuskaupan (TOK) hotellitoiminta keskittyy nyt Radisson Blu Marina Palaceen.

- Tällä hetkellä ihmisten majoitustarpeet Turussa liittyvät pääosin työtehtäviin, jotka vaativat matkustamista ja yöpymistä. Vapaa-ajan matkustamista ei juurikaan ole. Tällä hetkellä toimimme yhden hotellin voimin, eikä näköpiirissä toistaiseksi ole tähän muutoksia. Seuraamme koronapandemian tilannetta koko ajan ja reagoimme tarpeen mukaan, kertoo TOK:n toimialajohtaja Mikko Eskelinen.

Hotellien ravintolat voivat palvella ihmisiä myös myymällä noutoruokaa muiden ravintoloiden ja kahviloiden tapaan. Visit Turun päivittyvä paikallinen take away -listaus on löytyy täältä:

- Olemme saaneet paljon kiitosta take away -listauksesta, koska monet joutuvat nyt miettimään, mistä he saisivat helposti noutoruokaa, esimerkiksi ihmiset, jotka eivät voi tehdä töitä etänä, kertoo Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja. 

Jos paikallinen matkailualan yritys haluaa mukaan Kissmyturku.fi-sivuston noutoruoka- tai hotellilistaukseen, yritys voi ilmoittautua lähettämällä viestiä seuraavaan osoitteeseen: maija.ryyppo@turku.fi.

Visit Turku on luonut kriisiajan toimenpiteenä myös paikallisia matkailuyrityksiä tukevan KISSKA-palvelun. Tutustu KISSKAan täällä: