Turku on monipuolisesti esillä 17.–19.1. Helsingissä järjestettävillä Matka 2020 -messuilla Suomen Saaristo -jättikorttelissa (6n2). Osastolla nostetaan esiin erityisesti saaristo kotimaan upeana matkakohteena sekä Turku porttina saaristoon.

Turku tarjoaa matkailijoille Suomen keskeisimpiä nähtävyyksiä ja kiinnostavia tapahtumia, joista jokainen löytää itselleen sopivia. Tuomiokirkolta Turun linnalle Aurajoen rannalla kävellessään voi tuntea eurooppalaiset tuulet ja reitin varrelle osuu myös moni huippuravintola, joista Turku on tunnettu. Viikonloppu Turussa onkin loistava idea ja vielä parempi se on yhdistettynä starttina saaristoon.

– Keskellä kotimaan matkabuumia Turkua on ilo esitellä, sillä meillä on kaikki, kehaisee Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja. – On luontoa ja merta, mutta myös kaupungin aktiivinen tapahtumatarjonta ja upeita historiallisia nähtävyyksiä, teattereita ja hyviä ravintoloita.

Turun kesässä kolme erikoisuutta – Swan Regatta, Turku Sea Jazz ja Kalevan kisat

Swan European Regatta -tapahtuma kokoaa Airistolle kisaamaan yli sata Swan-purjevenettä eri puolilta Eurooppaa. Merten kaunottaret ovat yleisön ihailtavissa Aurajoen rannoilla heinä-elokuun vaihteessa. Samaan aikaan Turun Linnan Turnajaisissa ratkotaan historiallisten taistelulajien mestaruuksia ja luvassa on näyttävää menoa.

Archipelago Sea Jazz on uusi korkeatasoinen festivaalisarja, joka rakentuu saariston ainutlaatuisuuden ja jazzin ympärille. Turussa jammaillaan sarjan Turku Sea Jazz -tapahtumassa.

Kesä 2020 tulee olemaan merkittävä urheilukesä, kun Turku saa järjestettäväkseen Kalevan kisat. Yleisurheilun Suomen huippujen lisäksi Turussa nähdään kansainvälisiä tähtiä Paavo Nurmi Gameseissä sekä Marathonilla. Hienon lisän sporttisarjaan tuo Challenge Turku -triatlonkisa. Messuosaston kisastudiossa lämmitellään yleisöä kisakuntoon selostuskaraokella ja hehkutetaan jo ennakkoon tulevia suuria urheiluhetkiä.

Todellinen kulttuurin ystävä bongaa esittävän taiteen festivaali FinFringestä kiinnostavimmat vierailijat tai saapuu ikivihreään DBTL:ään, joka järjestetään aivan Tuomiokirkon kainalossa. Turun linna ja Luostarivuoren käsityöläismuseo ovat klassikoita, joissa voi vierailla useampaankin kertaan ja Wäinö Aaltosen museo nostaa näyttelyissään esiin aina uutta ja kiinnostavaa. Ja kun nälkä yllättää, hyvä tapa tutustua Turun ravintolakulttuuriin on hankkia Visit Turun Food Walk -kortti, jonka johdattamana tulee useampikin paikka tutuksi.

Turkuun tulevat matkailijat pääsevät nauttimaan uusista upeista hotelleista. Täydellisesti uudistettu Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone sekä kauppatorin laidalla ovensa avannut Original Sokos Hotel Wiklund sekä keväällä 2020 avautuva Original Sokos Hotel Kupittaa edustavat kaikki alansa huippuja.

Ideoita matkalle Turun seudulle löytyy kissmyturku.fi-sivustolta, jonka inspiroiva kokonaisuus antaa eväitä matkalle jos toisellekin. Matkamessujen tarjoukset ja hotellipaketit löytyvät www.visitturku.fi-sivustolta.

Mukana osastolla ovat: Visit Turku, Turun kaupunki / Vapaa-aika, Turun kaupunginteatteri, Flowpark, Viking Line, Kalevan kisat / Paavo Nurmi Games, Sokos Hotels Turku ja Radisson Blu Marina Palace Hotel, Holiday Club Caribia, DBTL ja Samppalinnan kesäteatteri.