Alvar Aalto -säätiössä on päätetty aloittaa valmistelu Alvar Aallon kohteiden saamiseksi mukaan Euroopan neuvoston kulttuurireittien joukkoon.

Kulttuurireittistatus edistäisi Aalto -kohteiden kansainvälistä kiinnostusta sekä näkyvyyttä tärkeänä eurooppalaisena kulttuuriperintönä. Lisäksi se avaisi uusia mahdollisuuksia muun muassa matkailun kehittämiseen ja siihen liittyvän rahoituksen hakemiseen.

– Alvar Aalto -matkailureitillä on hyvät mahdollisuudet edetä Euroopan neuvoston kulttuurireittien joukkoon, sillä jo tehty yhteistyö Alvar Aalto -kaupunkien ja Visit Alvar Aalto -verkkopalvelun parissa on herättänyt kiinnostusta myös Euroopan neuvoston kulttuurireittiorganisaatiossa (Cultural Route of the Council of Europe), kertoo Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh. 

Kulttuurireittistatus myönnetään vain merkittävimmille eurooppalaisille matkailureiteille, jotka vahvistavat yhteisten eurooppalaisten arvojen ymmärrystä ja arvostusta sekä edistävät toiminnallaan kulttuurin kestävää kehitystä, kulttuuriperintökasvatusta sekä siihen painottuvaa matkailua.

– Kulttuurireitti -hakemus valmistellaan yhdessä kotimaisten ja eurooppalaisten Alvar Aalto -kaupunkien ja -matkailukohteiden kanssa. Mukaan tarvitaan kohteiden paikalliset yrittäjät kuin myös kulttuuri- ja matkailuväki, kertoo Visit Alvar Aalto -matkailureitin vastaava tuottaja Noora Kiili. 

Kaupungit ja matkailutoimijat edistävät aihetta yhteisessä Alvar Aalto -matkailureitin verkostotapaamisessa 7.–8.5.2019 Jyväskylässä. Hakemus voidaan luovuttaa Euroopan neuvostoon aikaisintaan syksyllä 2019. 

Lisätietoa Euroopan neuvoston kulttuurireittisivustolta: 

Alvar Aalto -matkailureitti: