Iloisella kaksikymmentäluvulla ensi kerran avautunut hotelli Seurahuone oli aikansa raikkain arkkitehtoninen saavutus ja turkulaisen seuraelämän keskipiste. Nyt tämä 1920-luvun hotelliklassikko on tuotu modernisti nykyaikaan ja Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone avaa ovensa 1.4.2019.

Hotellin sijainti Humalistonkadulla ei voisi olla parempi. Ympäristöstä löytyy Turun kattava kulttuuri-, ravintola- ja ostostarjonta, ja hotellielämysten ääreltä pujahtaa helposti kaupungin menoihin.

- Olemme halunneet luoda Turun majoitustarjontaa täydentävän ylellisen ja hauskan hotellin, joka tarjoilee vieraille paljon elämyksiä ja yllättäviä yksityiskohtia, kertoo hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata. - Mielikuvissani uusi Seurahuone on kuin maailmaa matkannut, jännittäviä tarinoita kertoileva kummitäti, joka suorastaan kutsuu luokseen.

Sisustusarkkitehti Jaakko Puron käsissä klassinen lady on kaunistunut modernilla tavalla. Työnsä innoittajaksi Puro poimi 1920-luvun upeat, pitsihansikkaita käyttävät daamit ja elämän iloisen kepeyden.

- Sisustukseen toin muun muassa 1920-luvun värimaailmasta tuttua tummaa liilaa raikkaiden väriyhdistelmien rinnalle, kertoo Puro.

Yksityiskohdat yllättävät niin yleisissä tiloissa kuin hotellihuoneissa

Huoneita uudessa hotellissa on yhteensä 140. Kahden hengen huoneiden lisäksi tarjolla on saunallisia huoneita, neljän hengen kerrossänkyhuoneita, yhden hengen huoneita ja yksi sviitti. Hotellihuoneiden sisustus on ylellistä ja täynnä pieniä yllätyksiä. Vuoteiden laatuun on panostettu ja kylpyhuoneissa on hemmottelevaa kosmetiikkaa.

Hotellin koko sisääntuloaula valaistuine ikkunoineen ja loungemaisine sohvaryhmineen on yllätyksellinen aulatila, joka kutsuu myös turkulaiset viihtymään, työskentelemään tai drinkille. Ravintola Gunnar Eatery & Bar keskittyy sosiaaliseen syömiseen ja Turun lähialueiden pienruokatuottajien herkkuihin. Kesän kynnyksellä ravintolan yhteyteen avautuu myös viehättävä sisäpiha.

Turun matkailu nousukiidossa

Turun talousalueen viimeaikainen kehitys sekä vetovoima suurten tapahtumien isäntäkaupunkina luo hyvän perustan elämysliiketoiminnan kehittämiselle. Matkailu on vahvassa kasvussa, mutta kiinnostavaa hotellitarjontaa on kaivattu lisää. Solo Sokos Hotel Seurahuone ja maaliskuussa 2019 avautunut Original Sokos Hotel Wiklund tuovat nyt Turkuun ripauksen lisää eurooppalaisuutta. Elämykselliset elementit, kuten kattoterassit ja sisäpihojen ravintolat ovat omiaan nostamaan kaupunkia kansainväliselle tasolle.