Arkkitehtuurin ja matkailun ystäville suunnattu visit.alvaraalto.fi-verkkopalvelu julkaistaan 24.5.2018. Sivusto tulee kokoamaan yhteen ainutlaatuisia Alvar Aalto -arkkitehtuurikohteita ja matkailupalveluja, jotka muodostavat mielenkiintoisia Aalto-reittejä ympäri Suomea. Tunnettujen klassikkorakennusten ja tuntemattomampien arkkitehtuurikohteiden lisäksi matkailija pääsee herkuttelemaan paikallisten luonto-, kulttuuri- ja ruokaelämysten äärelle.

Alvar Aallon tuotannon vanavedessä kulkevat matkailureitit tarjoavat nähtävää ja koettavaa niin pääkaupunkiseudun arkkitehtuurikohteissa, Kymijoen varren teollisuuspaikkakunnilla kuin Ahlströmin ruukkialueilla Satakunnassakin. Mukaan matkoille on poimittu kohteita Aallon lapsuudenmaisemista Etelä-Pohjanmaalta, varhaisia funktionalismin helmiä Varsinais-Suomesta sekä tuotannon loppuvaiheessa valmistuneet Seinäjoen ja Rovaniemen kaupunkikeskuksetkin. Keski-Suomen lukuisten Aalto-kohteiden joukosta löytyy myös arkkitehdin nimikkomuseo Jyväskylässä, jonka näyttelyt avaavat Alvar Aallon laajaa tuotantoa ja henkilöhistoriaa pintaa syvemmältä.

Reitit on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön asiantuntijoiden, matkailualueiden oppaiden ja paikallisten yrittäjien kanssa. Alvar Aalto -säätiön koordinoimaan, valtakunnalliseen matkailureittihankkeeseen on saatu avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriön Kulttuurin matkailullisen tuotteistamisen hankerahastosta.

Verkkopalvelu julkaistaan suomeksi ja englanniksi.

Asiasanat: