Visit Turku on nimittänyt Suomen ruokapääkaupunki Turkuun ensimmäiset ruoka- ja juomakulttuurilähettiläät. Food ambassador -nimikkeellä toimivat ruokatoimittaja Heli Nieminen ja baarimestari Tanja Raunio lupaavat lähettää Eat my Turku -ilmiön lentoon.

Heli Nieminen on Turun Sanomien ruokatoimittaja ja netistä löytyvän TS Ruoka -sivuston tuottaja. Hänet on valittu Suomen keittiömestareiden toimesta tänä vuonna Vuoden ruokatoimittajaksi. Nieminen on kirjoittanut kaksi turkulaista ruokakulttuuria käsittelevää Turku lautasella -kirjaa, joita on myyty yhteensä yli 20 000 kappaletta.

Tanja Raunio työskentelee The Old Bankin baarimestarina sekä ravintola-alan kouluttajana. Turun baarimestarien puheenjohtajana aiemmin pitkään toiminut Raunio kirjoittaa ruoka- ja juomakulttuuria käsittelevää blogia. Raunio on koulutukseltaan sekä restonomi että ammatillinen opettaja.

Ruokakulttuurin kehitys sekä Turussa että koko Varsinais-Suomessa on ollut viime vuosina huimaa, ja ruokakulttuurilla on valtava merkitys muun muassa matkailun vetovoimatekijänä. Yhä useampi saapuu Turkuun ruoka- ja juomakulttuurin vuoksi, ja niin syntyy elämyksiä, muistoja ja positiivisia kokemuksia, jotka halutaan jakaa myös muille.

Uusien Food Ambassadorien tehtävänä on tuoda esiin se, mitä Turusta ja koko seudulta löytyy jo valmiiksi. 

- Varsinais-Suomi on koko Suomen vilja-aitta. Meiltä löytyy ruokaketjun koko pituus alkutuotannosta ruokateollisuuteen, lähiruoasta jalosteisiin, kouluruoasta ruokatapahtumiin, torikaupasta huippuravintoloihin ja osaamisesta elämyksiin asti. Ruokalähettiläiden avulla edistämme ruoka-alan verkostoja, uusia yhteistyökuvioita ja ennen kaikkea tietoisuutta Turusta vetovoimaisena hyvän ruoan kaupunkina, sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola

Molemmat Food ambassadorit ovat työskennelleet pitkään turkulaisen ruoka- ja juomakulttuurin hyväksi oman työnsä kautta, ja jatkavat edelleen päätyössään. Uuden nimityksen kautta avautuu kuitenkin aivan uusia mahdollisuuksia, kun Food Ambassadorit tulevat työskentelemään yhteistyössä Visit Turun kanssa.

Suosikit löytyvät tunnisteella #eatmyturku

Turun seudun ruokakulttuuria tuodaan jatkossa näkyväksi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #eatmyturku, joka on sukua Visit Turun ja Turun kaupungin tunnetulle Kiss my Turku -brändille.

- Eat my Turku ja uudet food ambassadorimme jatkavat Kiss my Turku -ajatusta, jossa kaupunkilaiset suosittelevat toisilleen omia suosikkipaikkojaan. Näin löytyy uusia helmiä sekä alueen asukkaille että matkailijoille, sanoo matkailujohtaja Anne-Marget Hellén Visit Turusta.

Nieminen ja Raunio kutsuvat kaikki Turun alueen ihmiset mukaan luomaan #eatmyturku -ilmiötä.

- Käyttämällä tätä tunnistetta sosiaalisessa mediassa nostamme esiin alueemme rikasta ja monipuolista ruokakulttuuria, osaamista ja palveluita. Yhdessä voimme nostaa Turun kaikkien kulinaristien huulille, he hehkuttavat.

- Kertokaa, mistä löytyvät Turun parhaat torimyyjät, pullakahvit, drinkit, suoramyyntikojut, lihakaupat, makkaraperunat, vegaaniannokset, lasten listat - mitä ikinä. Lähetetään yhdessä Eat my Turku -ilmö lentoon ja luodaan Turusta ruokakaupunki, joka on vielä paljon enemmän kuin osiensa summa!