Nyt on mahdollisuus kokea Turun herkkupalat yhdellä reissulla. Aluksi testataan turkulaisia menopelejä eli kuuluisaa funikulaaria sekä kaupunkilautta Föriä. Seuraavaksi suunnataan merelle tunnelmallisen Höyrylaiva S/S Ukkopekan matkassa hauskalla risteilyllä, jonka vetää Turun murteella Förin äijä.

Lähde oppaan matkassa tutustumaan turkulaisuuden kovaan ytimeen eli risteilemään Aurajoen ylittävällä kaupunkilautta Förillä sekä huristelemaan rinnehissi Funilla – jos se nimittäin sattuu toimimaan! Opas valjastaa myös turkulaisten sanontojen pariin samalla, kun piipahdetaan entisen vankilan, Kakolan, juurella ihmettelemässä Kakolanmäen uutta elämää. Alue tunnetaan nykyisin jatkuvasti kehittyvänä, kiehtovana asuinalueena vain funin rykäisemän päässä joesta.

"Suht koht hauska saaristoretki Loistokarin saarel" tarjoaa höyrylaivaristeilyn, joka kutkuttelee nauruhermoja. Ukkopekka vie matkustajansa opastetulle retkelle, jolta ei huumoria puutu. Risteilyn isäntänä toimii tunnettu turkulainen juontaja Markku "Förin äijä" Heikkilä. Hauskat jutut torellisesta Turusta siivittävät matkaa, jonka aikana nautitaan herkullinen savu-loimukalakeitto. Retkellä tutustutaan myös viehättävään Loistokarin saareen ja ihmetellään miten tuolla pienellä luodolla voi oikein asua. Paluumatkalla nautitaan kahvit ja makeapala. Ei mittä virallist, mut torellist!

Ukkopekan risteily lähtee klo 12, opastus voidaan järjestää ennen tai jälkeen merimatkan.

Retkipäivät 2022:
Alkukesä: ke 25.5, pe 27.5, ke 1.6., pe 3.6., ke 8.6.
Loppukesän päivät ke 24.8., pe 26.8., ke 31.8., pe 2.9.

Hinta: 59 €/hlö, voimassa väh. 30 hlölle                
(Pyydä tarjous pienemmälle ryhmäkoolle)

Sisältää: tunnin opastus kahdella oppaalla + höyrylaivaristeily 2,5 t risteilyohjelmineen, savu-loimukalakeittolounas ja saaristolaisleipää, kahvi ja makeapala

Retki ei ole esteetön.