Tämän kierroksen aikana tutustutaan kansallispyhäkkö Tuomiokirkkoon, jonka jälkeen Suomen ainoassa arkeologisessa museossa, Aboa Vetuksessa, sukelletaan keskiaikaan.

Neitsyt Marialle ja Suomen ensimmäiselle piispalle, Pyhälle Henrikille, omistettu Turun tuomiokirkko vihittiin käyttöön vuonna 1300. Kirkkoa pidetään Suomen arvokkaimpana rakennushistoriallisena muistomerkkinä. Kansallispyhäkön yksityiskohdat kertovat monipuolisesti Suomen historiasta. Holvikaarien suojissa lepäävät niin piispat ja sotapäälliköt kuin yksi kuningatarkin, Kaarina Maununtytär.

Kirkosta siirrytään joko kävellen tai ryhmän bussilla Aboa Vetus Ars Novaan. Aboa Vetus on maan alta löydetty kaupunginosa, jossa on eletty vuosisatojen ajan. Museon alueella sijaitsee kuuden keskiaikaisen kivitalon rauniot, joiden välissä kulkee Luostarin jokikatu. Opas kertoo keskiaikaisesta elämästä sekä kujien ja kellareiden salaisuuksista. Luutarhassa on kiinnostavaa tunnistaa ja tutkia eläinten luita tai kokeile pyörittää keskiaikaista suristinluuta!

Kesto: 2,5 tuntia

Voimassa: koko vuoden, ma-pe

Hinnat:
10-20 henkilöä 25,50 €/hlö
21-30 henkilöä 17,50 €/hlö
31-40 henkilöä 20 €/hlö
41-50 henkilöä 18 €/hlö

Sis. opastuksen em. kohteissa sisäänpääsymaksuineen
Sis. myös toisen oppaan Aboa Vetuksessa yli 30 hlön ryhmille

Lisämaksusta: lounas, kiertoajelu

Kierros ei ole esteetön