Örös Fort

25870 Kasnäs
+358 40 775 5625

Tilläggsinformation

I skärgårdens nationalpark, lockar den för allmänheten hundra år stängda kustfortsön med sin mångfald.

Örö ligger öppet vid Östersjön och vars strandfria horisont fångar blicken mot de närliggande öarna. Öns orörda och unika natur ger de mest fulländade ramarna för olika aktiviteter och möjligheten till att koppla av. Kullerstensgatorna från tsartiden och utmärkta naturstigar för dig till öns sevärdheter.

Färjelinjer från Hangö och Kasnäs går till Örö. Du kan också ta dig till ön med snabba RIB- och taxibåtarna. Till ön arrangeras även turistresor bland annat från Åbo. Till Örös gästbåtshamn med plats för 70 båtar är det också enkelt att ta sig med egen båt.

Skimret över nationalparken i Örö ger en smula lyxkänsla. Hotell Örö färdigställdes 2016 och här kan du njuta av förstklassigt boende. Det finns också möjligheter att hyra hemtrevliga smårum, stugor och grupprum på ön. Restaurang 12’’, ett hamnbistro, ett kafé, sommarkiosk samt kajak- och cykeluthyrning är andra faciliteter på ön.  Det bästa sättet att lära känna Örö är att medverka i de dagligt arrangerade och guidade vandringsturerna.

Grupper kan förhandsbokas på Örö året runt. På ön kan bröllop, släktträffar, rekreationsdagar, konferenser och seminarier anordnas. Avståndet från Kasnäs färjehamn till Åbo är cirka 1,5 timme och till Helsingfors 2,5 timmar.

Tilläggsinformation