Mathildedals Bruksverkstäder

Ruukinrannantie 6
25660 Mathildedal
+358 50 354 2487

Tilläggsinformation

Mathildedals Bruksfabriker och den omringande bruksbyn invid Tykö nationalpark utstrålar en glad byastämning: rödmålade hus, bruksbyggnader, historia, butiker, unika smakupplevelser, hantverk och en fantastisk natur. Den livskraftiga byn bjuder på konserter, konstutställningar, teater, evenemang och mycket mer året runt.

Hotel & Café Mathildedal erbjuder idyllisk lyx och vänlig service. En svunnen tid möter moderna bekvämligheter i det charmiga hotellet med åtta rum.  Caféet bjuder på en unik atmosfär där du kan avnjuta både sött och salt gjort på närproducerade råvaror. Restaurang Ruukin Krouvis läckra rätter, havsutsikt och sommarterass bjuder på en enastående restaurangupplevelse.

Brukets spinneri har specialiserat sig på naturliga och lyxiga stickade produkter som designas och produceras på plats av alpackaull från alpackor som njuter av livet i närområdet. Du kan ta en tur längs byvägen för en titt på alpackorna ute på bete. Väveriet Ruukin Kutomo producerar scarfer och sjalar av samma mjuka alpackaull som det närliggande spinneriet använder.

Egen design och inhemsk produktion utgör även grunden för den förtjusande Second Chance-butikens utbud. Här hittar du personliga produkter av hög kvalitet för både dig själv och för hemmet. Huldan Puoti med sina gamla skatter är en guldgruva för samlare. Kom och se hur restaurerade möbler får ett nytt liv.

De unika och stämningsfulla mötes- och festlokalerna är perfekta för alla typer av evenemang. Enkla Valimo lämpar sig för somriga evenemang för 70–150 personer. Lantliga Kankirautavarasto har moderna och bekväma möteslokaler för 10–50 personer och festlokaler för 20–80 personer.

Bekanta dig gärna med områdets historia och nutid med en guide: Matildas Magi, Mathildedals bruksmiljö och natur samt Hantverksrundtur-gruppaket är tillgängliga året runt. Om du hellre bekantar dig med området på egen hand, kan du ta en Ruukkipolku-karta (Bruksstigen) som introducerar områdets byggnader och historia.

Gamla fabriksbyggnader, vänlig service och en parkliknande miljö nära havet erbjuder upplevelser, frid och gammaldags romantisk skönhet för alla sinnen!

 

Tilläggsinformation