Tutustu Mathildedalin ruukkikylään ja sen historiaan sekä vietä iltapäivä luonnon helmassa.

Retken aikana kurkistamme alueen ja koko Suomen teolliseen historiaan, sekä siihen liittyviin tarinoihin ja tapahtumapaikkoihin. Mathildedalin Ruukkitehtaat on kulttuurihistoriallisesti arvokas 1800-luvun ruukkimiljöö, jota kylä edustaa punamultataloineen, kartanomiljöineen ja vanhoine tehdasrakennuksineen upean luonnon ja meren äärellä. Ruukki erikoistui vuodesta 1852 raudan tuotantoon. 1900-luvulla siellä valmistettiin maatalouskoneita, koottiin moottoreita ja purettiin laivoja. Paikalla ovat aikanaan sadat ihmiset tehneet työtä. Tänä päivänä kokonaisuus toimii ympärivuotisena kulttuurimatkailukeskuksena ja se kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin säilytettäviin kohteisiin.

Teijon kansallispuisto on osa kulttuuriympäristöämme. Siellä voit kokea koko Suomen luonnon ja sen monivivahteisuuden minikoossa. Sen luonnonvaroilla on ollut merkittävä rooli ruukin teollisessa tuotannossa ja se on muovannut kulttuurimaisemaamme vuosisatojen ajan.

Ohjelma:

Saapuminen Mathildedalin Ruukkitehtaille. Aamukahvit suolaisella Café Mathildedalissa. Pienen kävelyretken aikana tutustumme ruukkitehdasalueen vanhoihin rakennuksiin ja niiden historiaan oppaan johdolla. Teemme lyhyen kurkistuksen Teijon alueen ruukkien historiaan ja tähän päivään, sekä vierailemme Teijon Tehtaat Vuosisatojen Saatossa – historianäyttelyssä, jossa on esillä Teijon alueen ruukeissa valmistettuja koneita ja laitteita.

Matka jatkuu Teijon kansallispuistoon, Matildanjärvelle. Luonto-osuuden aloitamme nauttimalla lohikeittolounaan avotulen äärellä ulkona tai sateen sattuessa Miilussa. Lounaan jälkeen omatoimista tai opastettua patikointia Teijon kansallispuistossa. Opastettu patikointi kiertää n. 5 km lenkin, käyden mm. Jeturkastin muinaisrannalla tai kiertäen Matildanjärven. Päivän päätteeksi nautimme kahvit pullalla ulkona nuotion ääressä tai sadesäällä Miilussa.

Kesto: n. 5,5 tuntia (+ matkat Turusta)

Voimassa: ympäri vuoden

Ryhmän suosituskoko: min. 20 henkilöä

Hinta: 1.9.-31.5. välillä arkisin 54 €/hlö
Hinta:1.6.-31.8. välillä sekä viikonloppuisin 59 €/hlö

Sisältäen kahvituksen, lounaan ja oppaiden palvelut Mathildedalin Ruukkitehtailla sekä Teijon kansallispuistossa.

Lisämaksusta: kuljetus Turusta Mathildedaliin

Retki ei ole esteetön.