Tervetuloa pyhiinvaellukselle Aurajokilaakson menneisyyteen! Kuljemme tällä 4 kilometrin mittaisella reitillä ikivanhoja polkuja keskiajan ja rautakauden maisemissa ja tunnelmissa. Vierailemme kalmistoilla eli muinaisilla hautapaikoilla ja Suomen vanhimman tunnetun kirkon paikalla.

Pyhiinvaellus tarkoittaa, ettei tämä ole ihan tavallinen opastuskierros. Osa kierroksesta kuljetaan hiljaisuudessa, ja pysähdymme vanhoilla pyhillä paikoilla pohtimaan oman elämämme polkua ja suhdettamme maisemaan ja ennen meitä kulkeneisiin ihmisiin. Ei tarvitse kuitenkaan jännittää, osaako pyhiinvaeltaa – tällä kierroksella ei haeta välitöntä valaistumista tai henkistymistä, mutta annetaan tilaa ajatuksille ja kokemuksille. Riittää, että antaa jalkojen viedä ja keskittyy katsomaan ja kuulostelemaan sitä, mitä polulla kohtaamme. 

Vaelluksella kuljetaan Aurajokilaakson esihistorialliselta ajalta varhaiseen kristillistymisen aikaan. Reitillä pysähdytään Virnamäen rautakautisilla kuppikivillä, Pähkinämäen rautakautisella hautaröykkiöllä ja Suomen vanhimmalla tunnetulla kirkonpaikalla Ravattulan Ristimäessä. Opas kertoo kohteiden historiallista taustaa ja johdattaa pohdiskeluharjoituksin ryhmän tutustumaan pyhiinvaelluksen henkeen. 

Voimassa: keväästä syksyyn

Kesto: N. 2,5 t (+ paluumatka)

Pituus: n. 4 km (+ paluu kävellen takaisin Halistenkoskelle 2,5 km) 

Hinnat:
1–10 osallistujaa 300 €/ryhmä
11-20 osallistujaa 600€/ryhmä

Lisämaksusta: päätöskahvit Kuralassa, opastus Tuomiokirkossa

Varusteet: Pukeutuminen sään mukaan, vaihtelevaan maastoon sopivat kengät, vesipullo 

Reitillä kuljetaan vaihtelevassa maastossa: hiekkateillä, metsäpoluilla ja pellon reunassa. Suurin osa reitistä on valaisematon ja siksi pimeällä mukaan on varattava otsa- tai taskulamput. Tuote ei sellaisenaan sovellu liikuntaesteisille.