Åbo Svenska Teater

Päänäyttämö: Aurakatu 10
Studionäyttämö ja Tiljan: Eerikinkatu 13
20100 Turku

Lisätietoja

Lippukassa

  • Puh. (02) 277 7377
  • Ti–la klo 12–18 ja tunti ennen esityksiä

Osta liput

Ryhmämyynti

Åbo Svenska Teater – helmi Turun keskustassa

Åbo Svenska Teater on Suomen vanhin teatteri. Kaunis teatteritalo rakennettiin vuonna 1839. Teatteri on tunnettu korkeatasoisista esityksistään, joista yleisö pääsee nauttimaan loisteliaassa kodikkaassa salissa.

Kevätkaudella 2019 Åbo Svenska Teaterin Päänäyttämöllä esitetään komedia Främlingen (suom. Muukalainen). Främlingen on ympäri maailmaa ahkerasti esitettävä komedia. Ujo Charlie ei uskalla puhua tuntemattomien kanssa ja esittää sen takia olevansa ulkomaalainen. Tämän takia ihmiset eivät huomioi häntä ja Charlien korviin kantautuu salaisuuksia, jotka eivät kuulu ulkopuolisille. Hän sotkeutuu hallitsemattomaan tapahtumaketjuun. Komediaa esitetään Päänäyttämöllä 15.2.–30.4. ja se on tekstitetty sekä ruotsiksi että suomeksi.  

Kevään ohjelmistossa on myös monia korkealaatuisia vierailuja, mm oopperaa lapsille, konsertteja ja draamaa.

Syyskuussa Päänäyttämölle tulee Suomen kansalliseepos Kalevala. Se on uusi, visuaalinen, monitaiteellinen teos, joka yhdistää musiikkiteatterin ja nukketeatterin sekä punoo kalevalamitan ja uudet laulut yhteen. Kalevala koostuu hauskoista, riipaisevista, kauniista, surullisista, yliluonnollisista aikuisten saduista: maailman synnystä, kahtia repeävistä sankareista, kaiken tarkoituksesta ja onnesta, haravoista ja hunajamehiläisistä sekä valtavasta määrästä puolukoita. Esitys tekstitetään sekä suomeksi että ruotsiksi.

Joulukuussa lavalle palaa erittäin suosittu, koko perheen monikielinen tanssisatu Lumikuningatar. Esitys tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi.

Åbo Svenska Teater toivottaa ryhmät tervetulleiksi opastetulle kierrokselle teatterin kulisseihin ja työpisteisiin. Tämän lisäksi teatteri järjestää myös avoimia kierroksia. Teatterin tilat ovat myös vuokrattavissa yksityiskäyttöön, ja esimerkiksi ravintola Tiljanissa kauniit kristallikruunut luovat tunnelmalliset puitteet onnistuneelle juhlalle tai kokoukselle.

Lisätietoja

Lippukassa

  • Puh. (02) 277 7377
  • Ti–la klo 12–18 ja tunti ennen esityksiä

Osta liput

Ryhmämyynti

Kartta

Osta verkkokaupasta

Shoponline package only available in Finnish and Swedish.