Wäinö Aaltosen museo

Itäinen Rantakatu 38
20810 Turku
+358 2 262 0850
Wäinö Aaltosen museo on edesmenneen turkulaisen kuvanveistäjän nimikkomuseo ja toimii Turun kaupungin taidemuseona. Näyttelyiden lisäksi museossa järjestetään erilaisia taideprojekteja, luentoja, konsertteja, työpajoja, kursseja ja teemapäiviä, kuten suosittuja WAMin lastenviikonloppuja.

Näyttelyt

8.6.–16.9. Simo Helenius
Kuvanveistäjä Simo Heleniuksen näyttely kokoaa yhteen teoksia taiteilijan koko uran varrelta. Helenius tunnetaan parhaiten puuveistoksistaan, joita hän on työstänyt mm. purkutalojen hirsistä sekä kaadetuista puistopuista. Esillä on myös 1970-luvun pop-kaudella syntyneitä värikkäitä keinonahkateoksia.

8.6.–16.9. Hertta Kiiski ja Jenna Sutela
Hertta Kiiski työskentelee valokuvan, liikkuvan kuvan, objektien, tilan – ja usein omien tyttäriensä – kanssa. Teoksissa pohditaan empatiaa sekä ihmisten, ei-inhimillisen ja tilan välisiä suhteita. Jenna Sutelan työvälineinä ovat sanat, äänet ja elävät materiaalit. Hänen teoksensa käsittelevät usein ihmisen, muiden olioiden ja teknologian välistä suhdetta.

5.10.–13.1. Sisällissota
Vuonna 2018 tulee kuluneeksi 100 vuotta Suomen sisällissodasta. Näyttely käsittelee sisällissodan kauheuksia ja jälkiä nykytaiteen keinoin.

Museovierailun jälkeen kannattaa katsastaa museokaupan tarjonta sekä viipyillä tunnelmallisessa kahvilassa Cafe Wäinössä. Kaunis Aurajokimaisema ja viihtyisä terassi kruunaavat taide-elämyksen.