Wäinö Aaltosen museo

Itäinen Rantakatu 38
20810 Turku
+358 2 262 0850
Wäinö Aaltosen museo on edesmenneen turkulaisen kuvanveistäjän nimikkomuseo ja toimii Turun kaupungin taidemuseona. Näyttelyiden lisäksi museossa järjestetään erilaisia taideprojekteja, luentoja, konsertteja, työpajoja, kursseja ja teemapäiviä, kuten suosittuja WAMin lastenviikonloppuja.

Wäinö Aaltosen museo 50 vuotta

Vuonna 1967 valmistuneen museon juhlavuotta juhlistetaan upeilla näyttelyillä pitkin vuotta 2017.

Wäinö Aaltonen ja itsenäisyyden vuosisata 13.1.–7.5.2017

Suurnäyttely peilaa Suomen itsenäisyyden aikaa museon nimikkotaiteilija Wäinö Aaltosen taiteen kautta. Näyttelyssä on esillä veistoksia, maalauksia, grafiikkaa, piirroksia ja luonnoksia aina uran alkuvaiheista 1960-luvulle saakka. Nähtävillä ovat myös eduskuntatalon istuntosalin alkuperäinen kullattu veistossarja, ennen kuin teokset palaavat eduskuntaan sekä 1920-luvulta peräisin oleva Kultalilja.

Touko Laaksonen – Tom of Finland / Musiikista ja miehistä 13.1.–19.3.

Näyttely on avaus monilahjakkaan miehen elämään valokuvin ja kirjelainauksin hänen lempimusiikkiaan unohtamatta.

Jacob Hashimoto 9.6.–24.9.

Museon avarat salit täyttyvät yhdysvaltalaisen Jacob Hashimoton leijamaisista elementeistä rakentuvista massiivisen minimalistisista ja värikkäistä installaatioista sekä reliefimäisistä seinäteoksista.

Kehonkuva 20.10.–14.1.

Näyttelyssä tuodaan esille nykytaiteen keinoja tarkastella kehon kuvia ja ruumiillisuutta. Esillä on uusinta nykytaidetta taiteilijoilta, joiden teokset ovat osa kansainvälistä nykytaiteen kenttää ja joissa käsitellään kysymyksiä kehollisuudesta.

Museovierailun jälkeen kannattaa katsastaa Wäinön Valinnan tarjonta sekä viipyillä tunnelmallisessa kahvilassa Cafe Wäinössä. Kaunis Aurajokimaisema ja viihtyisä terassi kruunaavat taide-elämyksen.