Kesällä 2019 Kakolassa on taas uutta nähtävää ja koettavaa.

Puolitoista vuotta pop up -tiloissa toiminut ravintola Kakolanruusu on nyt asettunut lopullisiin tiloihinsa vankilan omaisuusvarastoon ja eristysosastolle. Ravintola toimii samalla konseptilla kuin aiemmin Simo Raision ja Erik Mansikan mestaroidessa keittiössä, mutta puitteet ovat täysin uniikit. Terassi vankilan entisellä ulkoilupihalla houkuttelee nauttimaan kupillisen kahvia tai Mäkilageria, jota ei saa muualta kuin Kakolanmäeltä. Kakola Yhtiöiden ajatus koota mäelle toisiaan täydentäviä palveluita on jo nyt toteutunut, kun kohta vuoden Kakolan entisessä keittiössä toimineen Kakola Brewing Company -olutpanimon ja heidän naapuriinsa muuttaneen Frukt Coffee Roasters -kahvipaahtimon tuotteita tarjoillaan ravintolassa. Loppusyksystä vankilan entiseen saunaan muuttava Bageri Å leipoo jo nyt kaikki Kakolanruusussa tarjottavat leivät ravintolan tiloissa.

Vaikka Länsisellissä asutaan jo ja Graniittilinnan sekä päiväsellin asunnot valmistuvat syyskuussa, entiset vankisellirakennukset ovat edelleen yhtä vaikuttavan näköisiä ja herättävät kysymyksiä kävijöissä. Vastauksia saa Kakola ennen ja nyt -kierroksilla. Syyskuuhun asti järjestettävillä kierroksilla katsotaan ensin sellitiloja valokuvista ja kuullaan kiehtovia tarinoita vankila-arjesta Kakolan entiseen keittiöön tehdyssä kokoustilassa. Sen jälkeen kierretään mäellä katsomassa komeita vankilarakennuksia, kuullaan hurjimmat pakotarinat ja nähdään, mitä kaikkea mäellä tulevaisuudessa on tarjolla. Kierros kestää 1,5 tuntia ja maksaa 12 €/hlö. Seuraava yleisökierros on keskiviikkona 15.5. klo 18.

Matkamuistot ja tuliaiset hoituvat kätevästi matkan varrella ent. Hammarin portin kohdalla olevassa Kakolan myymälässä, jossa on myytävänä vankiloissa tehtyjä tuotteita sekä Kakola-tuoteperheen ainutlaatuisia ja paikallisia tuotteita, mm. Serpentiinitien varrelta kaadetuista puista tehtyjä pannunalusia ja leikkuulautoja.

Entisistä työpajarakennuksista koostuva asunto-osakeyhtiö Kakolan Muuri valmistuu keväällä 2020, ja ensi vuoden kesällä Kakolan palvelut täydentyvät Kakolan sisäpihalle avattavalla Kakola Spa -kylpylällä sekä Turun lääninvankilaan valmistuvalla 155-huoneisella Hotel Kakolalla. Mäen matkailupuoli täydentyy vielä lähivuosina Kakolan museolla.

Lisätietoja:

  • info(at)kakola.fi
  • info(at)kakolanruusu.fi
  • info(at)kakolabrewing.com
  • info(at)fruktcoffeeroasters.com
  • Kakolan myymälä
  • kakolabageri(at)gmail.com
Asiasanat: