Turun filharmonisen orkesterin kevätkausi 2019 on julkaistu. Ohjelmiston teemana on säveltäjänimien myötä ”romanttinen kevät”. Kausi on maestro Leif Segerstamin viimeinen TFO:n ylikapellimestarina. Kausi alkaa ja päättyy Leif Segerstamin johtamana Richard Strauss -ohjelmistoilla.

Ylikapellimestari Leif Segerstam avaa viimeisen kevätkautensa komealla Richard Strauss -ohjelmistolla. Konsertissa kuullaan Straussin keskeisiä töitä. Konsertin avaa Kuolema ja kirkastus, jonka jälkeen sopraano Johanna Rusanen tulkitsee neljän laulun kokonaisuuden Vier letzte Lieder. Suureellinen orkesterinumero Don Juan johdattaa kuulijaa voimakkaasta energiasta melankoliaan. Illan kruunaa orkesterisarja Ruusuritari-oopperasta, joka on yksi maailman eniten esitetyimpiä oopperoita. Vuonna 2019 tulee Straussin kuolemasta kuluneeksi 70 vuotta.

Kevätkausi päättyy Richard Straussin Salome-oopperan konserttiversioon torstaina ja perjantaina 16.–17.5.2019 klo 19 Konserttitalossa. Salome on aikanaan saanut vahvan vastaanoton rohkealla aiheellaan ja sävelkielellään. Teos on väkevä, dramaattinen ja intohimoinen. Turun filharmoninen orkesteri esittää oopperasta konserttiversion. Salomen roolissa nähdään ensimmäistä kertaa Anu Komsi, joka on yksi maamme kansainvälisimpiä koloratuurisopraanotähtiä. Komsi on saavuttanut mainetta maailman oopperataloissa ja merkittävillä konserttilavoilla. Konserttien lipunmyynti on avattu jo syyskaudella, ja joitain lippuja on vielä jäljellä.

Salome on Leif Segerstamin taiteellisen kauden päätösnumero Turun filharmonisessa orkesterissa. 2.3.2019 75 vuotta täyttävän maestron ylikapellimestarikausi Turun filharmonisessa orkesterissa alkoi vuonna 2012 ja päättyy toukokuussa 2019. Segerstam on ylikapellimestarikaudellaan vaikuttanut merkittävästi orkesterin taiteelliseen tasoon ja imagoon.

Leif Segerstam johtaa keväällä myös Sibeliuksen Lemminkäisen sekä Chopinin pianokonserton nro 1, jossa Janne Mertanen loistaa solistina. Konsertti kuullaan torstaina ja perjantaina 4.–5.4. klo 19 Konserttitalossa.

Lue lisää Turun filharmonikkojen kevään ohjelmistosta:

Kuva: Seilo Ristimäki