Turkulaisia herkkusuita hemmotellaan jälleen, kun kala- ja äyriäisravintola Bassi avaa ovensa perjantaina 31.8. Ravintolan konseptina on "Fun dining", hauska ravintolakokemus ystävien kesken.

- Kalaravintolalle on ollut Turussa kysyntää, sanoo Manu Eventsin toimitusjohtaja Santtu Kiili, jonka pitkäaikainen haave toteutuu Bassin ovien avautuessa. Inspiraatiota uuteen ravintolaan on haettu Göteborgista, Kööpenhaminasta ja erityisesti Tukholmasta, jossa ravintolat palvelevat aamusta iltaan, muuttuen päivän kuluessa aamiaispaikasta lounasravintolaksi, päivällisravintolaksi ja yökerhoksi. Samaa ideaa on haettu Bassiin.

Lounasta ja illallista tarjoava Bassi on avoinna kuutena päivänä viikossa, maanantaista lauantaihin. Viikonloppuiltoina asiakkaita viihdytetään toisen kerroksen ravintolan ja baarin lisäksi kolmoskerroksen Club Bassissa (kuvassa ylhäällä), jossa tarjolla on musiikkia ja drinkkejä. Tilauksesta asiakkaita palvellaan myös aamiaistilaisuuksien ja kokousten merkeissä. Talon kolme kabinettia on varusteltu wifin lisäksi modernilla kokoustekniikalla, jonka saa piiloon illalliskattauksen tieltä.

Kiilin ja Manu Eventsin toisen osakkaan Kimmo Nurmen mukaan Bassin tavoitteena on tarjota laadukasta ruokaa laadukkaassa miljöössä, mutta rennolla otteella. Rentoutta, oikeaa asennetta ja persoonallisuutta on haettu myös henkilökunnan rekrytoinneissa. Jäykistelyn sijaan Bassissa panostetaan ystävälliseen ja joustavaan palveluun.

- Kysymys ei ole pelkästään hyvästä ruoasta. Haemme hyvää tunnelmaa, joka välittyy asiakkaille asti. Salin ihmiset luovat fiiliksen, Nurmi muotoilee.

Ravintolan ruokalista on kompakti, vaikka monipuolinen. Pääosassa ovat kala- ja äyriäisruoat, mutta lihasta pitäviä tai kasvissyöjiäkään ei ole unohdettu. Bassin ruokasalissa on 72 paikkaa, mutta muiden tilojen kanssa asiakaspaikkoja on 200. Huolella entisöidyissä tiloissa katseen vangitsevat käsin maalatut seinäkuviot, vanhat kipsikoristeet ja upea baaritiski. Baarin puolella tarjoillaan muun muassa Bassin pääbaarimestari Tanja Raunion luomia cocktaileja, jotka ovat saaneet nimensä Turussa vaikuttaneiden arkkitehtien mukaan. Oman juomansa ovat saaneet ainakin Engel, Aalto ja Bryggman. Bassin nimikko-cocktail kantaa luonnollisesti Turkuun useita rakennuksia suunnitelleen Charles Francesco Bassin nimeä.

 

Lisätietoja

 

Asiasanat: