Maanpuolustuksen monet tavat ovat esillä Turussa 24.–25.8. kun Jokisataman alueella järjestetään kaksi aiheeseen liittyvää tapahtumaa. Yhdessä tapahtumat antavat monipuolisen kuvan vapaaehtoisjärjestöjen ja keskeisten turvallisuusviranomaisten sekä Puolustusvoimien toiminnasta.

Puolustusvoimien taistelunäytös juhlavuoden kunniaksi

Tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä Puolustusvoimat tuo juhlavuoden kesäkiertueensa Turkuun lauantaina 25.8., jolloin Turussa saadaan kokea näyttävä taistelunäytös sekä koko perheen ulkoilmakonsertti.

Maksuton taistelunäytös järjestetään Patterihaassa vanhan puhdistamon alueella kello 15.30. Näytöksen jälkeen yleisön toivotaan suuntaavan kulkunsa Forum Marinumin alueelle, jossa nähtävänä on Merivoimien aluksia. Kahvihampaan kolotusta voi helpottaa Sotilaskodin kahveilla ja munkeilla.

Päivän viihdeohjelmasta vastaa kello 18 Suomen Joutsenen lavalla alkava kesäkiertuekonsertti, jossa esiintyvät Ilmavoimien soittokunta, Puolustusvoimien varusmiessoittokunta sekä Laivaston soittokunta solisteinaan Ida Paul ja Kalle Lindroth.

Kokonaisturvallisuus esillä monipuolisesti

Merellinen turvallisuustapahtuma Nuku rauhassa esittelee turvallisuusviranomaisten ja -järjestöjen toimintaa ja yhteistyötä 24.–25.8. Tavoitteena on lisätä yleisön tietämystä kokonaisturvallisuudesta ja vapaaehtoisesta maanpuolustus- ja turvallisuustyöstä sekä motivoida osallistumaan toimintaan.

Kaksipäiväinen tapahtuma on maksuton ja avoin yleisölle. Tapahtuman ensimmäinen päivä perjantai on suunnattu erityisesti koululaisille, joita on kutsuttu mukaan koko Turun alueelta.

Koko perheelle sopiva tapahtuma tarjoaa toiminnallisia rasteja ja kisoja, joissa on mahdollista oppia osallistumalla ja kokeilemalla. Lisäksi Varvintorin ympäristössä nähdään toimintanäytöksiä ja kalustoesittelyitä. Lauantaina viihteestä vastaavat Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Hämeen soittokunta sekä Turun poliisilaulajat.

Nuku rauhassa -tapahtuman järjestää Maanpuolustuksen Tuki ry ja sen jäsenjärjestöt Suomen Reserviupseeriliitto ry, Reserviläisliitto ry, Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK, Maanpuolustuskiltojen liitto ry ja Naisten Valmiusliitto ry. Toimintaansa esittelevät mm. Puolustusvoimat, Länsi-Suomen merivartiosto, Vartiolentolaivue, Varsinais-Suomen pelastuslaitos, Lounais-Suomen poliisi, Ensihoitopalvelu/Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Punainen Risti V-S piiri, Länsi-Suomen pelastusalan liitto, Meripelastusseura Turku, Saaristomeren merivartiokilta, Sininen reservi, VAPEPA, Varsinais-Suomen pelastuskoirat, TPH / Palveluskoirat, Varsinais-Suomen Reserviupseeripiiri, Varsinais-Suomen Reserviläispiiri, Varsinais-Suomen Kiltapiiri, Veteraanivastuu, Autojoukkojen Turun kilta, Varsinais-Suomen Sinibaretit, Turun Sotilaskotiyhdistys, Naisten valmiusliitto, Maanpuolustusnaisten liitto Varsinais-Suomen piiri, Lounais-Suomen maanpuolustuspiiri, Meripuolustuspiiri Turun koulutuspaikka, MPK Hämeen soittokunta, Turun poliisilaulajat ry, Pidä saaristo siistinä ry, Saaristomeren sukeltajat, Turku Rock Academy ja Turun kaupunki.

Tapahtumaviikonlopun odotetaan houkuttelevan tuhansien yleisön, joten lähialueilta saapuvia kehotetaan saapumaan tapahtumiin pyörillä tai jalkaisin, käyttämään julkisia liikennevälineitä tai Föli-fillareita. Pysäköintitilaa on erittäin rajoitetusti. Tarkempia liikenneohjeita annetaan lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Lisätietoja:
Puolustusvoimat 100 vuotta –juhlakiertue, www.puolustusvoimat.fi/100
Taistelunäytös tapahtumakalenterissa
Katso video Puolustusvoimat 100 -taistelunäytöskiertueesta.

Nuku rauhassa 2018 Turku - tapahtuma Facebookissa ja Turun seudun tapahtumakalenterissa