Voimistelun Suomi Gymnaestrada tuo Turkuun 10 000 voimistelijaa ja täyttää kaupungin voimistelulla, liikunnalla ja iloisilla ihmisillä. Tapahtuma keskittyy Kupittaanpuistoon, mutta levittäytyy sieltä Tuomiokirkkotorille ja näkyy myös Aurajoen varrella.

Suomen Voimisteluliitto

  • Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin aikuisten ja tyttöjen liikuttaja. 
  • Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa.
  • Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 
     
  • www.voimistelu.fi
  • www.gymnaestrada.fi

Voimistelun Suomi Gymnaestrada tarjoaa valtavasti näkemistä, kokemista ja tekemistä neljän tapahtumapäivän ajan. Voit tulla esimerkiksi katsomaan voimisteluesityksiä, seuraamaan voimistelukilpailuja, kokeilemaan voimistelua, jumppaamaan tai kokeilemaan Powergym-haastetta, testaamaan kymmeniä muita lajeja tai nauttimaan hyvästä ruoasta, mahtavista artisteista ja mukavasta festarifiiliksestä.

Tervetuloa liikkumaan ja viihtymään!

Tapahtumien ytimessä on Blomberginaukiolle Kupittaanpuistoon nouseva tapahtumatori. Sen vieressä Veritas Stadionilla harjoitellaan siellä sunnuntaina klo 13.30 alkavaa Tunne liike -päätösjuhlaa, jossa stadionin nurmella on parhaimmillaan noin 4500 voimistelijaa yhtä aikaa. Marli Areenalle voi tulla ihailemaan Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtumaa sekä monipuolisia voimisteluesityksiä. Marli Areenan kyljessä, Juissi-hallissa, on maksuton voimistelun kokeilualue, Skills Arena.

Kupittaanpuistossa on tapahtuman ajan ilmainen yli 20 liikuntalajin toimintapuisto, jossa voi kokeilla vaikkapa jääkiekkoa, golfia, capoeiraa tai keppihevostelua. Uimalan ja Paviljongin tuntumaan nousee perjantaina ja lauantaina Tietoa ja testausta -alue, jossa saat tietoa liikunnasta ja terveydestä ja voit vaikkapa mittauttaa verenpaineesi.

Samalla alueella Turun Hope ry järjestää liikuntavälineiden keräyksen: tuo hyväkuntoiset liikuntavälineesi tänne, Hope jakaa ne niitä tarvitseville perheille! Hopen keräyspiste on avoinna perjantaina 8.6. klo 9–15, lauantaina 9–18 ja sunnuntaina 9–12.

Vaikutukset liikenteeseen

Voimistelun Suomi Gymnaestrada vaikuttaa jonkin verran liikenteeseen ja pysäköintiin. Torstaina 7.6. avajaiskulkueen ajan klo 18.30–19.30 Uudenmaankadun keskustaan kulkevat kaistat on suljettu muulta liikenteeltä Kupittaanpuiston ja Tuomiokirkon välillä. Matkallaan Tuomiokirkkotorille kulkue katkaisee hetkeksi myös Hämeenkadun liikenteen.

Kupittaanpuiston pysäköintipaikat ovat tapahtuma-aktiviteettien käytössä, joten esimerkiksi Veritas Stadionin eteen ei voi tapahtuman aikana pysäköidä. Osa pysäköintipaikoista on pois normaalista käytöstä jo maanantaista 4.6. alkaen ja viimeiset vapautuvat maanantaina 11.6. Alueelle kannattaa siis tulla jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä.