Game Music Collective, Euroopan ensimmäinen pelimusiikkiin erikoistunut orkesteri, kiertää touko-kuussa Suomea ja konserttikiertue saapuu myös Turun Logomoon 29.5.2018.

Kiertuepäivät

  • Helsinki 5.5.2018
  • Tampere 26.5.2018
  • Turku 29.5.2018

Liput

Orkesterin ensikonsertti pidettiin Finlandia-talossa vuoden 2017 syyskuussa. Konsertti oli loppuunmyyty ja sai erinomaisen palautteen niin yleisöltä, pelialalta sekä kriitikoilta.

- Mediassa ja yleisössä kiiteltiin erityisesti sitä, että Finlandia-talolle oli katsomoon saatu sellainen yleisökunta, jotka eivät normaalisti käy konserttitaloissa, kertoo Game Music Collectiven taiteellinen johtaja, sellotaiteilija Lukas Stasevskij.

Menestyksekkään ensikonsertin innoittamana, Game Music Collective lähtee toukokuussa 2018 Suomen-kiertueelle ja saapuu myös Turun Logomoon 29.5.2018. Myös Turussa orkesterin tavoitteena on tavoittaa niin vakituiset konserteissa kävijät, ja tarjota heille uuden tyylistä musiikkia, kuin yleisö, jolle konserteissa käyminen on vieraampaa.

Konsertissa soitetaan musiikkia mm. pelisarjoista Final Fantasy, Destiny, Chrono Trigger, Elder Scrolls, Undertale, Halo, Secret of Mana, Angry Birds, Journey, Mega Man ja Kingdom Hearts.

Game Music Collective

Game Music Collective on Euroopan ensimmäinen pelkästään pelimusiikkia esittävä ja siihen erikoistunut orkesteri. Yhtye koostuu suomalaisista nuoren polven eturivin soittajista. Eeppisistä kuoro-osuuksista vastaa johtaviin suomalaisiin mieskuoroihin lukeutuva Euga ja konserttien visualisoinneista videotaiteiilija VJ Sellekhanks.

Game Music Collective tavoitteena on tuoda säännöllinen kulttuurimuoto musiikkilajille, joka on erittäin kuunneltu Spotifyssa ja Youtubessa, mutta jota pääsee livenä kuulemaan erittäin harvoin. Pelimusiikki yhdistää niin pelaajat, musiikinharrastajat kuin pelialankin ja antaa mahdollisuudet uudenlaiselle kulttuuriyhteistyölle.

Game Music Collective toimii livekonserttien lisäksi pelien studio-orkesterina ja tuottaa pelimusiikkivideoita.

Lisätietoa orkesterista:

Asiasanat: