Juhannuksen perinteenä on yleensä ollut suunnata pois kaupungista; saaristoon, mökille, veneilemään, kuka minnekin. Mitä sitten, jos juhannuksen haluaakin viettää kaupungissa? Onko se kaupunki ihan autio? Vastaus: ei ole. Tässä koottuna muutamia vinkkejä siitä, mitä Turussa voi juhannusviikonloppuna tehdä.

Lisätietoja

Tutustu myös muuhun alueen juhannustarjontaan:

Juhannus laineilla

Kaupunkijuhannus ei sulje pois mahdollisuutta nauttia myös saaristosta. Aurajoesta lähtee juhannusviikonlopun aikana monia risteilyjä, joilla pääsee hetkeksi pois kaupunkiympäristöstä. Illallisristeilyjä tarjoavat esimerkiksi s/s Ukkopekka sekä Rudolfina. Molempien ohjelmassa on myös tunnelmallinen kokkoristeily juhannusaattona.

Juhannuksena jalalla koreaksi

Mitä olisi juhannus ilman tansseja? Turussakin pääsee tanssahtelemaan hämärtyvässä keskikesän illassa, eikä vaihtoehdoista tosiaankaan ole pulaa. Ohjelmassa on niin perinteisempää lavatanssimeininkiä kuin viihdettä yöelämää rakastaville. Kurkkaa ainakin nämä:

Muistithan myös, että Hulahula Suomi huipentuu juhannusaaton juhannusjuhliin ympäri Suomea. Katso, minne Turussa ja Turun alueella voi suunnata mukaan Hulahula-tunnelmaan:

Juhannuskokkoa ihailemaan

Turun alueella ainakin Vepsän saarella sytytetään perinteinen juhannuskokko juhannusaattona 23.6. klo 21. (Huom! Säävaraus.) Aurajoesta lähtee juhannusaattona ylimääräinen vesibussivuoro Vepsään klo 20, paluu Vepsä–Turku klo 24. Myös Ruissalon Kylpylässä pääsee (säävarauksella) ihailemaan juhannuskokkoa. Kokko systytetään meren rannalla noin klo 21.30.

Suvikomediaa juhannusaattoon

Samppalinnan Kesäteatteri viihdyttää tänäkin vuonna jo perinteiseen tapaan myös juhannusaattona. Heli Laaksosen kirjoittaman suvikomedia Eloheinäkesä nähdään näyttämöllä perjantaina 23.6. Lisätiedot ja liput:

Juhannustekemistä koko perheelle

Jäittekö koko perheen kanssa kaupunkiin juhannukseksi? Tekemistä löytyy myös perheen pienimmille esimerkiksi Caribiassa tai JukuParkissa, joissa voi koko juhannuksen viettää altaissa pulikoiden.

Koko perheen sisäaktiviteettipuisto SuperPark on myös avoinna koko juhannuksen.

Seikkailupuistossa vietetään juhannusjuhlaa torstaina 22.6. klo 11–15. Ohjelmassa mm. kukkaseppeleitä ja juhannussalon koristelua, ponien rapsutusta ja harjailua, perinteistä haitarimusiikkia sekä tietenkin juhannussalon pystytys ja leikkejä.

Yllättikö nälkä?

Juhannuksena ruoka maistuu, vietti sitä sitten maalla tai kaupungissa. Ravintoloista avoinna ovat esimerkiksi Sevilla & Co, Grill it! Marina, Oscar Pub & Grill ja Frans & Emilie. Myös Uittamo Paviljongissa saa juhannustanssien ohella vatsan täytettä. Tarkista aukioloajat ravintoloiden omilta sivuilta.

Lisätietoja saat tapahtumanjärjestäjiltä. Visit Turku ei vastaa muutoksista.