Suomen Saariston jättiosastolla työskenteli kymmeniä matkailun ammattilaisia, jotka palvelivat kävijöitä hymy hyytymättä. Neljä heistä kertoo, miten messut menivät. Kysyimme: 1. Mitä mieltä olit Suomen Saaristo osastosta? 2. Mistä kävijät olivat kiinnostuneita? 3. Mitä teille kuuluu tänä keväänä?

Hilu Toivonen-Alastalo, koordinaattori, Europeade 2017, Turun kaupunki

1. Suomen Saaristo –osasto oli kivan näköinen, ilmava ja tilava. Värit loivat mukavan merellisen tunnelman. Esiintymislava olisi saanut olla vähän suurempi, mutta kaiken kaikkiaan osaston tunnelma oli hyvä niin siellä työskentelevien kesken kuin messuvieraillakin.

2. Turun osastolla yleisömagneetit olivat The Tall Ships Races -tapahtuma ja Tom of Finland. Myös kiipeilyhimmeli ja ruokatarjoilut vetivät väkeä.

3. Heinäkuussa järjestettävän Europeaden valmistelut kiihtyvät kevättä kohden. Kesällä Turkuun saapuu tuhansia tanssijoita, laulajia ja soittajia ympäri Eurooppaa kokemaan parhaan Europeaden ikinä!

Tarja Rautiainen, toimitusjohtaja, Naantalin Matkailu Oy

1. Tänä vuonna messut onnistuivat todella hyvin; saimme paljon kiitosta selkeästä ja ilmavasta osastosta, joka houkutteli messukävijöitä viihtymään ja viipymään osastoilla pidempään. Naantalin osastolla näkyi Naantalin monipuolisuus; mukana oli 10 yritystä, jotka kaikki olivat lähteneet ”tosi mielellä” mukaan; oli mukavia ja edullisia messupaketteja, asiantuntijoita, jotka osasivat kertoa kohteestaan ja yhteisen tekemisen meininki oli käsin kosketeltava. 

2. Kävijät olivat tänäkin vuonna kiinnostuneita saaristosta ja varsinkin uusitusta kohteestamme Saaristohotelli Vaihelasta. Ja kyllä se kokonaisuus ainakin Naantalin kohdalla oli kiinnostava, usein kysyttiin, mitä uutta Naantali tarjoaa ja siihen löytyi jälleen kerran mukavia uutuuksia; opastuskierroksia, uusia ravintoloita ja tapahtumia.

3. Nyt on mukava pöhinä Naantalissa; Venemessut ja Naantalin Musiikkijuhlat tarjoavat jälleen korkeatasoista ohjelmaa ja esiintyjiä, ”Rantalaiturilla soi” tuo heinäkuussa joka ilta keskiviikosta sunnuntaihin elävää musiikkia vanhan kaupungin laiturille ja Naantali Costa Food -ruokatapahtuma elokuussa tuo esiin ruuan uusimmat trendit ja keskustelijat. Uudella ”Kahvilakierroksella” asiakas voi nautiskella erilaisia herkkuja valitsemissaan kahviloissa ja tietysti Suomen 100-vuotisjuhla näkyy tarjonnassa; Kultarannassa kierros ” Satavuotta, 12 presidenttiä” ja vanhan kaupungin kierros ”Naantali 1917” vievät kävijät sadan vuode taa ja tarjoavat meille kaikille hauskoja tarinoita.

Niina Renström, myynti- ja markkinointipäällikkö Åbo Svenska Teater

1. Messuosasto toimi hyvin tänä vuonna. Todella kaunis, siisti ja moderni osasto, 10 poäng! Puulaatikot toimivat hyvin ja houkuttelivat väsyneitä messuvierailijoita istumaan ja viihtymään. Koen, että meidän on todella tärkeää olla mukana messuilla. Saamme positiivista näkyvyyttä, hyviä kohtaamisia ja yhdessä tekemistä muiden toimijoiden kanssa. Osastolla on hieno fiilis näytteilleasettelijoiden kesken, olemme samassa veneessä ja se näkyy ulospäin, että viihdymme toistemme seurassa!

2. Meidän kohdallamme kaikkein kiinnostavin oli PIAF - jag ångrar ingenting.

3. Åbo Svenska Teaterissa esitetään kevään 2017 aikana vielä muutama esitys suositusta Kungens Tal -näytelmästä. Perhenäytelmä Peter Pan jatkaa huhtikuun loppuun asti. Kiertueella ja Studionäyttämöllä nähdään Bengt Ahlforsin komedia Den sista cigarren. Tiistaina 14.2.2017 tulevat myyntiin liput musiikkinäytelmään PIAF - jag ångrar ingenting. Ennakkoon tehty ryhmämyynti on odottanut kaikki odotuksemme ja esitys kiinnostaa todella monia.

Anette Montanari, myyntipäällikkö, Turun Osuuskauppa

1. Saaristo –osasto oli erittäin hyvällä paikalla ja hienolla ilmeellä. Loistava asia oli se, että koko alueemme oli mukana osastolla yhdessä tuumin ja erittäin hyvässä yhteistyössä. Torstai-aamun asiakastilaisuus oli onnistunut ja tunnelma oli mukavan rento. Torstain kävijämäärä yllätti positiivisesti. Osaston yhtenäinen pukeutuminen oli hieno idea: asiakkaat näkivät yhdellä silmäyksellä, ketkä ovat henkilökuntaa. Iloinen ja reipas meininki.

2. Kävijät ovat kiinnostuneita pääasiassa henkilökohtaisista eduista. Toki joukossa oli paljon myös ammattilaisia jotka hakivat vinkkejä kokouksiin ja majoituksiin sekä vapaa-ajan tarjontaan.

3. Kevät on mukavaa muutosten aikaa: Radisson Blu Marina Palacessa on alkanut huoneremontti ja kevään aikana kaikki huoneet uudistetaan. Uusia huoneita pääsee jo testaamaan. Hotellin aula on saanut uuden ilmeen ja tila on kaunis ja rento paikka esim. illanviettoon. Hotelliin valmistuu pian myös uusi 10 hengen kokoustila. Vuosi 2017 on tapahtumia täynnä ja ne ovat levittäytyneet hienosti pitkin vuotta - ja tämähän sopii meille!

Asiasanat: