Turun musiikkijuhlat 8.–22.8.2019

Useita tapahtumapaikkoja
Turku
+358 262 0812

Lisätietoja

Turun musiikkijuhlat tuo elokuussa Turkuun kansainvälisiä ja kotimaisia klassisen musiikin huippunimiä. Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä klassisen musiikin festivaaleista.

Luvassa on suuria orkesterikonsertteja, oopperaa, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia sekä koko perheen elämyksiä. Ohjelmistosta vastaa kansainvälisessä nosteessa oleva kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä. Poikkeuksellisen laaja kamarimusiikkisarja tuo yhteen huippusoittajia teemakokonaisuuksien äärelle, jotka vaihtelevat suomalaisen sielun pohdinnasta kadotuksen kuvaukseen.

Juhlat saavat 2.6.2019 varaslähdön, kun kansainväliset huippusolistit ja Il Pomo d’Oro -barokkiensemble esittävät konserttiesityksen Händelin Agrippinasta kapellimestari Maxim Emelyanychevin johdolla. Barokkimusiikkia kuullaan myös, kun Euroopan parhaisiin barokkiyhtyeisiin kuuluva Concerto Köln ja baritoni Benjamin Appl tulkitsevat J.S. Bachin kantaatteja ja sinfonioita.

Musiikillinen aikajänne festivaalilla kulkee vanhasta musiikista uuteen. Residenssisäveltäjä Sauli Zinovjevilta kuullaan kantaesitys ja festivaalifanfaari. Amerikkalaistenori Michael Fabiano ja pianisti Eytan Pessenin konsertti jatkaa festivaalin kansainvälisten oopperatähtien resitaalisarjaa. Ranskalais-georgialainen pianisti Khatia Buniatishvili puolestaan häikäisee konsertillaan Sigyn-salissa. Ruissalon Telakalla esiintyvät André Wickström, Felix Zenger ja Tommy Lindgren stand upia, beatboxia ja musiikkia yhdistelevällä kokonaisuudella.

Runous inspiroi sekä Shakespeare-teemaista konserttia että kahta Claes Anderssonin ja Julia Korkmanin konserttia Turun linnassa. Kotikonsertit houkuttelevat tällä kertaa esimerkiksi Brinkhallin ja Qvidjan kartanoihin, Villa Soliniin ja arkkipiispan residenssiin sekä Eerik XIV:n jäljille Turun linnaan ja kommodorin kotiin.

Festivaalin avaa Turun filharmonisen orkesterin konsertti, jonka solisteina ovat ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvat tenori Ian Bostridge ja sopraano Dorothea Röschmann. Festivaalin päättää Pietarin Mariinski-orkesterin ja Valeri Gergijevin vierailukonsertti, jonka solistina on viulisti Julian Rachlin.

Lisätietoja