Turun musiikkijuhlat 8.–22.8.2019

Turku
+358 262 0812

Lisätietoja

Turun musiikkijuhlat tuo elokuussa Turkuun kansainvälisiä ja kotimaisia klassisen musiikin huippunimiä. Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä klassisen musiikin festivaaleista.

Luvassa on suuria orkesterikonsertteja, oopperaa, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia sekä koko perheen elämyksiä. Ohjelmistosta vastaa viimeistä kertaa taiteellinen johtaja, kapellimestari Ville Matvejeff. Vuonna 2019 Turun musiikkijuhlien 60-vuotisjuhlien taiteellisena johtajana aloittaa kansainvälisessä nosteessa oleva kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä.

Tämän vuoden taiteilijaniminä ovat mm. Kristine Opolais, RSO, Hannu Lintu, Donna Leon, Iiro Rantala, Roope Salminen, Il Pomo d’Oro, Hélène Mercier, Louis Lortie, Patrick Poivre d’Arvor ja Eliane Reyes. Lisäksi Kansallisbaletin tanssijat ovat Läntisen tanssin aluekeskuksen kanssa suunnitelleet Balettigaalan taianomaisen ohjelman.

Konsertit avaavat ovia myös tiloihin, joihin ei muuten pääse tutustumaan. Konserttitalon lisäksi tapahtumapaikkoina ovat mm. Ruissalon telakka, 200 vuotta täyttänyt Akatemiatalo sekä kirjailija Volter Kilven, taiteilija Johanna Oraksen ja arkkitehti Casagranden kodit.

Lisätietoja