Turun kaupunginteatteri

Köydenpunojankatu 14 ja Domino, Humalistonkatu 7
20100 Turku
+358 2 262 0000
Teatteria jo vuodesta 1946! Turun Kaupunginteatterin ohjelmistossa nähdään draamaa ja komediaa, koti- ja ulkomaista, klassikoita ja uutuuksia, puhenäytelmiä ja musikaaleja… Turun Kaupunginteatteri tarjoaa kunnon kattauksen teatteritaidetta sekä paljasjalkaisille turkulaisille että kauempaa saapuville kävijöille.

Turun Kaupunginteatterin vuonna 1962 rakennettua teatteritaloa peruskorjataan parasta aikaa, joten teatteri toimii kesään 2017 asti väistötiloissa. Väliaikaisena päänäyttämönä toimii 350-paikkainen Logomo-teatteri Logomon tiloissa VR:n entisessä konepajassa. Esityksiä nähdään myös elokuvateatterista teatterisaliksi päivitetyssä Domino-teatterissa Turun keskustassa.
 
Logomo-teatterin syksyn 2016 avaa neurooseista kertova komedia Toc Toc. Syyskuussa ensi-iltansa saavassa näytelmässä esiintyvät muun muassa Esko Roine ja Tuija Ernamo. Syyskaudella Logomo-teatterissa nähdään myös Tennessee Williamsin moderni klassikko Kissa kuumalla katolla, koko perheen seikkailunäytelmä Robin Hoodin sydän ja tanssisatu Saiturin joulu.
 
Domino-teatterissa palataan jytinällä 1980-luvulle, kun parhaista ja kovaäänisimmistä kasarihiteistä rakennettu Rock of Ages -musikaali saa lokakuussa ensi-iltansa. Syksyn ohjelmistoon kuuluu myös Linnateatterin teatterisalissa kantaesitettävä Tivoli, yli 4-vuotiaille suunnattu pieni musikaali suurista tunteista.

Turun Kaupunginteatteri on mukana Suomen satavuotisjuhlissa ja peruskorjatun teatteritalon avajaisia juhlitaan syksyllä 2017 muun muassa Seitsemän veljeksen voimin.