Media

Kuvia Turusta ja Turun seudulta

Turun kaupungilla on arkistoissaan tuhansia valokuvia, joista osa on saatavissa yleiseen käyttöön kaupungin mediapankista. Mediapankin käyttämiseen tarvitaan käyttäjätunnus, jonka saa rekisteröitymällä. Luethan kuvapankin käyttöohjeet ja mahdolliset rajoitukset. 


 

Destination Turku / vapaita kuvia markkinointikäyttöön:

Turun kaupungin kuvia:

Turku-videoita:

Visit Turku: 360-kuvia Turusta
 

Matkailun ammattisanasto (pdf)

Matkailun ammattisanaston sisäistäminen on tärkeää, koska alalla on paljon käsitteitä, lyhenteitä ja slangisanoja, jotka esiintyvät jokapäiväisessä kanssakäymisessä matkailualalla. Yleisimpien termien ymmärtäminen helpottaa niin työntekijää kuin matkailijaakin. Otsikon linkistä pääsee tutustumaan yleisesti käytettyihin matkailualan sanoihin.

Visit Turun uutiset


Julkaisuja:

Varsinais-Suomen Matkailuohjelma 2013-2020 (pdf) on ladattavissa täältä.

Matkailutulo ja -työllisyys Varsinais-Suomessa ja Turun seutukunnassa 2011 - 2012 -tutkimus (pdf) täältä.
 17.8.2016

Agilityn MM-kilpailut 2019 järjestetään Turussa

Suomi järjestää agilityn MM-kilpailut 19.–22.9.2019. Kilpailupaikaksi on valittu HK Areena Turussa. Maailmanmestaruuskilpailut ovat agilityurheilijoille vuoden huipennus. Yksilö- ja joukkuekilpailuihin osalistuvat kaikki maailman parhaat koirakot.

Kilpailujen järjestäjänä toimii Suomen Agilityliitto yhdessä jäsenyhdistystensä ja Suomen Kennelliiton kanssa. Agilityn maailmanmestaruuksista on kilpailtu Suomessa kahdesti aiemmin: vuosina 2000 ja 2008 Helsingissä. Vuoden 2019 kisapaikasta neuvoteliin useamman kaupungin kanssa, ja Turku oli paras vaihtoehto. HK Areena täyttää puitteiltaan isojen kisojen vaatimukset.

– Odotamme kilpailijoita yli 40 maasta. Tavoite on, että katsomot tulevat täyteen joka päivä. Agility on vauhdikas ja helposti seurattava urheilulaji. Katsomossa voi jännittää mukana, vaikkei itse koiralajeja harrastaisi, sanoo Suomen Agilityliiton toiminnanjohtaja Sirpa Sippola.

HK Areenan toimitusjohtaja Anu Kurkilahti-Haartemo ja Turun kaupungin sekä Visit Turun tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo ovat iloisia agilityn MM-kisojen saamisesta Turkuun.

– HK Areenan sisätilat ja laajat piha-alueet muodostavat monikäyttöisen kokonaisuuden, joka taipuu täydellisesti agilityn arvokisojen vaatimuksiin, toteaa Anu Kurkilahti-Haartemo.

Sari Ruusumo muistuttaa, että Visit Turku tarjoaa tukea suurtapahtumien hakuprosesseihin.

– Turku on myös syksyisin upea tapahtumien kaupunki, jonka vanhan keskustan kauniit jokirannat luovat inspiroivan maiseman kisaan valmistautuville. Agilityn MM-kisat tuovat Turkuun noin 500 koirakkoa ja 12 000 katsojaa: se merkitsee jopa 10 000:ta hotelliyöpymistä, Ruusumo toteaa tyytyväisenä.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8.1.2016

Matkailun Oskari elämysten tekijöille

Matkailun Oskari -palkinto vuodelta 2015 jaetaan kahdelle toimijalle. Järjestyksessään 19. palkinto myönnetään yrittäjille, joita yhdistää rakkaus omaan erityisalaansa, vahva näkemys toimintansa kehittämisestä sekä rohkeus toteuttaa visioitaan. Perusteluna lisätään myös, että molemmat yritykset tarjoavat upean, ainutlaatuisen tuotteen Varsinais-Suomen matkailumarkkinoinnille. Elämyksen, jota ei löydy muualta. Nyt palkittavat yrittäjät tarjoavat koettavaa kotimaisille ja ulkomaisille vieraille, sekä ryhmille että yksittäisille matkailijoille, alueen asukkaita unohtamatta.
 
Alueellisen matkailuorganisaatio Visit Turun myöntämän palkinnon jakavat Art Bank: Ted Wallin (Parainen) sekä ArtTeatro: Pauliina Räsänen ja Slava Volkov (Kustavi). Palkinnon luovuttaa perjantaina 8.1. Turun kaupungintalolla pidettävässä tilaisuudessa maakuntajohtaja Kari Häkämies. Lue koko uutinen.
 


9.1.2015

Matkailun Oskari 2014 -palkinto Heikki Hartelalle

Matkailualan perinteisen Matkailun Oskari -palkinnon vuodelta 2014 on saanut tapahtumatalo Logomon isä Heikki Hartela Logomon kokonaisuuden ideoinnista ja rakennuttamisesta. Palkinto menneen vuoden merkittävimmästä matkailuteosta jaetttin perjantaina 9.1.2015 Turun kaupungintalolla. Järjestyksessä 18. palkinnon luovutti valtiotieteiden tohtori Cay Sevón.


 
Logomo syntyi Heikki Hartelan ideasta. Moderniksi tapahtumataloksi kunnostettu vanha VR:n konepaja sai uuden elämän Turun kulttuuripääkaupunkivuoden pääareenana vuonna 2011 ja on sen jälkeen kasvanut ja kehittynyt vauhdilla. Monipuolisena tapahtumien, juhlien, kokousten ja kongressien areenana toimiva Logomo on vakiinnuttanut asemansa ja jäänyt näkyväksi ja pysyväksi merkiksi kulttuuripääkaupunkivuodesta alueen asukkaille ja muualta tuleville vieraille. Lue koko tiedote pdf

Kuvia Oskari-gaalasta lehdistökäyttöön Dropboxissa.


9.1.2015

Ruissalo Camping on vuoden paras leirintäalue

SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella. Jäsenäänestyksen lisäksi huomioidaan alueiden suunnitelmallinen kehittäminen ja muu merkittävä toiminta leirintämatkailun hyväksi. Turun kaupungin Matkailun palvelukeskuksen (Turku Touring) hoitama Ruissalo Camping nimettiin parhaaksi leirintäalueeksi. Samalla parhaaksi caravan-jäsenalueeksi nimettiin Haukiputaan Virpiniemessä sijaitseva SFC- Rantasarka. Lue koko tiedote (pdf)
 


27.11.2014
 
Sari Murtomäki-Eskelisestä Suomen Hostellijärjestön uusi puheenjohtaja
 
Suomen Hostellijärjestön edustajisto on syyskokouksessaan 26.11.2014 valinnut järjestön hallitukselle uuden puheenjohtajan ja neljä uutta jäsentä. Puheenjohtajaksi valittiin Turun Laivahostel Borean hostellijohtaja Sari Murtomäki-Eskelinen, joka on ollut Hostellijärjestön hallituksen jäsen vuodesta 2008. Lue lisää Suomen Hostellijärjestön nettisivulta.
25.11.2014

Varsinais-Suomen Matkailuparlamentin esitykset

Varsinais-Suomen Matkailuparlamentti kokoontui Liedon Vanhalinnassa 20.11. Päivän aikana kuullut esitykset ovat nyt ladattavissa Dropboxissa sekä alla pdf-muodossa (viimeinen esitys vain Dropboxissa)

Kristiina Hietasaari: Suomen matkailun teemat ja Varsinais-Suomi
Pasi Nurkka: Rajahaastattelututkimuksen ennakkotulokset
Jouni Vuorinen: Case Örö
Timo Mäkelä: Yritysrahoitusmahdollisuudet 2014+

Ted Wallin: Art Bank Parainen - ennakkoluulottomuus ja rohkeus yritystoiminnassa (Dropboxissa)

Kiitos päivään osallistuneille!


7.10.2014

Lauri Tähkästä uusi Kiss my Turku –kasvo
 
Turkulaistunut koko Suomen tuntema laulaja/lauluntekijä Lauri Tähkä aloittaa yhteistyön Turku Touringin kanssa. Jo 20 vuotta Turussa asunut Lauri Tähkä on lupautunut kasvoksi Turkua markkinoivaan Kiss my Turku -kampanjaan. Lisäksi Lauri Tähkä nähdään uuden, tammikuussa ilmestyvän Turun seudun alueellisen Huvia Meren Rannalla -matkailuesitteen kannessa. Yhteistyö pitää sisällään myös uuden turkulaisen joulutapahtuman aloittamisen. Lauri Tähkän Jouluni Laulut –joulukonsertti Turun filharmonisen orkesterin kanssa kuullaan Turun tuomiokirkossa ke 10.12. ja vastaava konsertti on suunnitteilla myös ensi vuodeksi. Lue koko tiedote (pdf).
 


24.6.2014

Uusittu infopiste toivottaa matkailijat tervetulleeksi


 
Turku Touringin matkailuneuvonta on uudistunut. Kevään aikana tehdyn remontin myötä Aurakadun matkailuneuvonta on saanut modernin, vaaleasävyisen ulkoasun, toimivat työpisteet sekä uudet säilytyskalusteet. Matkailuinfosta löytyy nyt myös pieni myymäläosa.

- Matkailuneuvonta on kaupungin käyntikortti. Entinen sisustus oli kulunut ja työskentelyn kannalta epäkäytännöllinen. Nyt tila on valoisa ja palvelupisteissä on helppo neuvoa asiakkaita kääntyvien näyttöjen ja kevytrakenteisten tiskien ansiosta, kertoo matkailuneuvonnan päällikkö Riitta Ahonen. Lue koko tiedote (pdf).
 


22.5.2014

Kiss My Turku esittäytyy Metsämäen raviradalla 23.5.

Metsämäen ravirata saa talliinsa Kiss My Turku –hevosen, josta myydään osuuksia paikallisille yrityksille. Kampanjalla kerätään varoja Turun lastenklinikalle ja markkinoidaan vuoden 2016 Superviikonloppua. Lue koko uutinen turku.fi -sivulta.


21.5.2014

Visit Finlandin suuri markkinointitapahtuma Turussa
 
Turku isännöi suurta valtakunnallista matkailun myyntitapahtumaa Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa 21. - 22.5.2014. Kaksipäiväinen Visit Finland Workshop on yksi tärkeimmistä Matkailun edistämiskeskuksen jokavuotisista myyntitilaisuuksista. Tapahtuma on suunnattu venäläisille ja muiden IVY-maiden matkanjärjestäjille sekä lehdistölle. Tapahtumaan odotetaan yli 100 ostajaa, jotka ovat matkanjärjestäjiä ja median edustajia Venäjältä (Pietari, Moskova, Murmansk, Petroskoi, Krasnodar, Novosibirsk, Ivanovo ja Tsheljabinsk), Ukrainasta, Valko-Venäjältä ja Kazakstanista. Ostajille esitellään workshopissa tehokkaasti ja kattavasti Turun seudun ja koko Suomen matkailupalveluita yli 70 suomalaisen myyjän voimin. Mukana on matkailupalveluiden tuottajia suurista kansallisista hotelliketjuista pienempiin mökkivuokrausyrityksiin, alueorganisaatioihin sekä matka- ja ohjelmatoimistoihin. Turun seudun matkailuyrityksistä mukaan ovat ilmoittautuneet: Herrankukkaro, Flowpark, Hot Group Production, Muumimaailma, Naantalin Kylpylä, Kultaranta Resort, Naantalin Matkailu, Paraisten matkailu sekä Turku Touring. Lue koko tiedote (pdf).


12.3.2014
 
Kongressikaupunki Turussa kolme peräkkäistä menestyksen vuotta
 
Viimeisen kolmen vuoden kongressien lukumäärät Turussa ovat parhaat kautta aikojen. Vuonna 2013 Turussa järjestettiin 68 kongressia, joihin osallistui 6922 delegaattia.  Matkailun edistämiskeskuksen Finland Convention Bureau julkaisee vuosittain suomalaisten kongressikaupunkien kansainvälisten kongressien tilaston. Turku säilytti edelleen upeasti sijoituksensa parhaiden kongressikaupunkien joukossa ollen neljäs sekä kongressien lukumäärän että kongressien osallistujamäärän mittareilla. Lue koko tiedote (pdf).
24.1.2014
 
Turun Laivahostel Borea on Vuoden hostelli 2014
 
Suomen Hostellijärjestö on palkinnut Turun Laivahostel Borean Vuoden hostelliksi 2014. Turku Touringin vuonna 2011 avaama laivahostelli sijaitsee Aurajoen länsirannalla Turun linnan ja Merikeskus Forum Marinumin läheisyydessä. Palkitsemisperusteissaan Hostellijärjestö arvostaa myös Laivahostel Borean saamaa positiivista asiakaspalautetta sekä majoitustilojen ainutlaatuista tunnelmaa hostellin sijaitessa historiallisessa vuonna 1960 valmistuneessa museolaiva S/S Boressa. Laivahostel Borea on Suomen suurin hostelli. Sen majoituskapasiteetti on 265 vuodepaikkaa 130 hytissä. Lue koko tiedote (pdf).


10.1.2013

MATKAILUN OSKARI 2013 –palkinto Kustaville

Turku Touring jakoi Matkailun Oskari 2013 -palkinnon perjantaina 10.1.2014. Turun kaupungintalolla pidetyssä gaalassa vuoden 2013 merkittävimmästä matkailuteosta palkittiin Kustavi. Järjestyksessä 17. matkailupalkinnon vastaanottivat Kustavin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Mäntynen ja kunnanjohtaja Veijo Katara. Palkinnon jakoi maakuntajohtaja Juho Savo.
 
Varsinais-Suomen matkailuohjelman pääteemoja ovat saaristo, kulttuuri ja Varsinais-Suomi ruoka-aittana. Turku Touringin perusteluiden mukaan nämä kaikki ovat vahvasti myös Kustavia. Kustavi on suorastaan oppikirjaesimerkki matkailuohjelman teemoista.  Kustavin valttina ovat myös monipuolisuus ja matkailuyritysten yhteistyö matkailun kehittämisessä. Alueen yrittäjät ovat yhdessä kunnan toimijoiden kanssa nostaneet esiin Kustavin omimmat piirteet. Tänä päivänä Saariston kuningaskunnaksi itseään kutsuvassa Kustavissa toimitaan yhteisen ilmeen alla, samojen markkinointi- ja myyntikanavien kautta. Matkailupalvelut ovat helposti saavutettavia ja ne kertovat yhteistä tarinaa. Lue koko tiedote (pdf).
 


2.12.2013
 
Matkailu työllistää yhä useamman varsinaissuomalaisen
 
Matkailun toimiala Varsinais-Suomessa jatkaa kasvuaan. Kasvu ei ole loppunut vuoden 2011 kulttuuripääkaupunkivuoteen, vaan toimialan liikevaihto nousee edelleen. Nousua 2011 ja 2012 välillä oli 4,1 %. Varsinais-Suomen kokonaismatkailutulo vuonna 2012 oli 1,5 mrd. € ja matkailutyöllisyys lähes 8000 henkilötyövuotta.

Turun seudun välittömän matkailutulon osuus koko Varsinais-Suomen matkailutulosta vuonna 2012 oli lähes 85 % (885,6 milj. €). Osuus Varsinais-Suomen matkailun henkilöstöstä oli lähes 80 %. Henkilötyövuosissa tämä tarkoittaa 4668 henkilötyövuotta. Lähes 66 % varsinaissuomalaisten matkailuyritysten toimipaikoista sijaitsee Turun seutukunnassa.

Matkailun merkitys maakunnan taloudelle on siis varsin huomattava. Joka 20. työpaikka Turun seudulla on matkailualalla. Lue koko tiedote (pdf).

Lataa Matkailutulo ja -työllisyys Varsinais-Suomessa ja Turun seutukunnassa 2011 - 2012 -tutkimus (pdf) täältä.


24.10.2013

Talviuintisaunojen nimikilpailu on ratkennut - Saaronniemessä saunovat Löylysiskot ja Löylyveljet
 

Ruissalo Campingin uusilla talviuintisaunoilla on nyt nimet. Naiset saunovat tästä lähtien Löylysiskot ja miehet puolestaan Löylyveljet -nimisissä saunoissa. Nimet valittiin syyskuussa järjestetystä nimikilpailusta, johon saatiinuimareilta kaikkiaan 34 nimiehdotusta. Voittoisan nimiehdotuksen teki Ville Heininen. Lue koko tiedote (pdf).


5.9.2013

Hostel Turku sai kansainvälisen laatusertifikaatin

Laatusertifikaatin hostellipäällikkö Leena Nylundille (vas.) luovuttivat Suomen Retkeilymajajärjestön hostelli- ja laatuvastaava Henna Kokko sekä pääsihteeri Aki Tuominen.   Laatutyössä on ollut mukana koko hostellin koko henkilökunta: hostellipäällikkö Leena Nylund (alh.vas.), Pekka Vallila, Laura Kivekäs (ylh.vas.), Katja Vuorela, Taru Rauhala ja työharjoittelija Maija Leino.

Kansainvälinen Hostelling International –järjestö (HI) on myöntänyt laatusertifikaattinsa Hostel Turulle. HI-Quality sertifikaatti (HIQ) on osoitus laatuvaatimusten täyttymisestä sekä asiakkaille että yhteistyökumppaneille.  
 
Turun Laivahostel Borea sai oman laatusertifikaattinsa tämän vuoden keväällä, joten molemmat Turku Touringin hostellit on nyt sertifioitu.  Laatujärjestelmä kattaa kaikki hostellin päätoiminnot vastaanotosta ja siivouksesta ruokailupalveluihin sekä kiinteistön ylläpitoon. Laatuhanke kehittää hostellin toimintaa merkittävästi. Selkeiden ohjeiden ja yhtäläisten työskentelytapojen ansiosta mm. tiedonkulku hostellissa tehostuu ja henkilöstön viihtyvyys sekä työmotivaatio paranevat. Lue koko tiedote (pdf).


29.8.2013

Venäläisperheet ihastuivat Turkuun

  - Turku on kaunis, viihtyisä ja nykyaikainen. Ihmiset ovat mukavia ja olemme saaneet ystävällisen vastaanoton.
 
Näin Turkua kuvailee Yulia Zhukovskaya (kuvassa kesk.), joka on viettänyt viikon 9-vuotiaan Nina-tyttärensä (kuvassa oik.) kanssa Turun alueen matkailukohteissa vieraillen. Yulia ja Nina ovat osa 55 henkilön venäläisryhmää, joka on voittanut matkan Turkuun Visit Finlandin järjestämästä, erityisesti lapsiperheille suunnatusta sosiaalisen median kampanjasta.
 
Moskovalaisperheet ovat saaneet tutustua vanhaan kaupunkiin ja Muumimaailmaan Naantalissa, luomutilaan ja Maatalousmuseo Sarkaan Loimaalla sekä Wiurilan kartanoon Halikossa. Turussa vieraat ovat käyneet tuomiokirkossa, Turun linnassa ja Käsityöläismuseossa. Tiistaina ohjelmassa oli seikkailupäivä Flowparkissa.
 
- Olen maailman rohkein, huutaa Nina innoissaan selvitettyään Flow Parkin radat valjaiden ja köysien varassa keikkuen.

Ninan mukaan kiipeily on yhtä aikaa pelottavaa ja mukavan jännittävää. Muusta vierailuohjelmasta parhaimpana on jäänyt mieleen käynti Muumimaailmassa.

Henkilökohtainen kokemus ratkaisee

Visit Finlandin kampanja on täysin uudenlaisen tapa Suomi-markkinoinnissa. Tavoitteena on aktivoida matkailijat suosittelemaan kohteita sosiaalisessa mediassa ja toimimaan matkan jälkeen Suomi-lähettiläinä kotimaassaan. Tutkimusten mukaan venäläisten matkapäätöksiin vaikuttavat eniten juuri tuttavien ja sukulaisten suositukset, jotka usein saadaan sosiaalisen median kautta.
 
Vieraiden matkaohjelman suunnitellut ja vierailua emännöinyt Aleksandra Kitacheva Turku Touringin kansainvälisen markkinoinnin yksiköstä uskoo kampanjan toimivan.
- Palaute on ollut positiivista ja vieraat ovat viihtyneet loistavasti. Moni on kertonut aikovansa palata Turkuun talvella, joten panostuksemme vierailuun on kannattanut, Kitacheva kertoo.

Suurkaupunkilaiset nauttivat rauhasta

Yulia Zhukovskaya kertoo nauttineensa vierailusta ja aikoo suositella Turun seutua tuttavilleen ilomielin. Erityisen maininnan häneltä saa käynti Käsityöläismuseossa. Myös Andrej Goroshevskiy antaa kehuja museolle sen elävyydestä ja toiminnallisuudesta.
 
Lisäksi luonto on tehnyt vaikutuksen moskovalaisiin.
- Maaston vaihtelevuutta on upea katsoa, täällä on peltoa, metsää ja kalliota. Joka paikassa on rentoa ja rauhallista, sanoo Goroshevskiy.

Lue palkintomatkalaisten palautteita. Tekstit venäjäksi (pdf).


14.6.2013

Nimenmuutosuutinen:

Aiemmin Anne-Marget Niemenä tunnettu Turun kaupungin matkailujohtaja ottaa käyttöönsä oman sukunsa nimen Hellén. Nimenmuutos on voimassa heti.


14.6.2013

Neitsytperunafestivaalit, avajaispuhe 13.6.2013 / Anne-Marget Hellén
 
Turun ja Varsinais-Suomen matkailujohtajana olen aina iloissani, kun kotiseudulla syntyy alkuperäisiä asioita – ilmiöitä, jotka voivat versoa vain Varsinais-Suomen maaperästä. Neitsytperunafestivaali on juuri tällainen ilmiö. Se sopii Turkuun loistavasti, onhan Turku herkuttelijoiden kaupunki saariston porteilla.
 
Siellä missä parhaat varhaisperunat kasvavat toimii viljelijöitä, jotka aloittavat työn uuden perunasadon eteen varhain keväällä. Ensimmäiset mukulat istutetaan perinteisesti Rymättylän aikaisin sulaviin rinnepeltoihin. Joskus luontoa autetaan myös poistamalla lumea mustan mullan päältä, jotta perunat saadaan kasvamaan vielä varhemmin. Huhtikuussa istutetut perunat ovat valmiita maisteltaviksi aikaisimmillaan noin seitsemän viikon kuluttua – siis juuri nyt. Nyt ne ovat maailman parhaita, sillä pohjoisen ilmasto, maaperä ja pitkät valoisat yöt sopivat perunalle täydellisesti.
 
Näitä festivaaleja perustamassa mukana ollut Markku Haapio oli ensimmäinen, joka kutsui saariston varhaisperunaa nimellä ”extra virgin potato”, neitsytperuna. Laadukkaimmalta oliiviöljyltä extra virgin -määreen lainannut Rymättylän varhaisperuna on tämän päivän urbaania luksusta. Se pääsee pellolta pöytään parhaimmillaan muutamassa tunnissa, jolloin mukulan herkkä maku on hienoimmillaan. Seuraksi riittää nokare voita ja hiukan tilliä, mutta muutakin voi varhaisperunaan yhdistää. Neitsytperunafestivaaleilla mukana olevat turkulaiset ravintolat ovat jälleen kehitelleet neitsytperunasta maistiaisannoksia, joissa luonnollisuus kohtaa luovuuden. Tuskin maltan odottaa pääsyä maistelemaan.   
 
Turun Neitsytperunafestivaalit ovat osa isompaa paikallisen ruokakulttuurin aaltoa, joka on heittänyt turkulaisen ravintolakulttuurin suomalaisen ravintolakentän etulinjaan muutamassa vuodessa. Jokirannan viihtyisiä bistroja ihailevat kansainväliset vieraat ja hyvillä ravintoloilla hemmotellut helsinkiläiset – eivätkä vähiten siksi, että täällä on mahdollista syödä huippuhyvin kohtuuhintaan. Tästä en voisi paikallisen matkailuelinkeinon kehittäjänä olla tyytyväisempi.
 
Vaikka Neitsytperunafestivaalit järjestetään vasta kolmatta kertaa, on se jo ehditty muun muassa palkita matkailun Oskarilla, Turku Touringin alueellisella matkailupalkinnolla. Festivaalien paras palkinto on kuitenkin se, että tapahtuma löytää yleisönsä. Saapukoon siis näille kolmansille Neitsytperunafestivaaleille väkeä sankoin joukoin. Herkullista Neitsytperunafestivaalia!


29.5.2013

Bore-laiva saa oman postimerkin

Vanha matkustaja-alus S/S Bore saa oman postimerkin. Nostalgisen merkin aiheena on vanha mainoskuva S/S Boresta. Merkki ilmestyy perjantaina 31.5. ja sen myynti aloitetaan yksinoikeudella Laivahostel Borean vastaanotossa perjantaina klo 10.00. Lue koko uutinen.


21.5.2013

Turku Touringin Laivahostel Borealle vaativa laatusertifikaatti


 
Kansainvälinen Hostelling International –järjestö (HI) on myöntänyt laatusertifikaattinsa Turun Laivahostel Borealle. HI-Quality sertifikaatti (HIQ) on osoitus laatuvaatimusten täyttymisestä sekä asiakkaille että yhteistyökumppaneille.
 
HI Quality on Hostelling International -järjestön (HI) suunnittelema laatujärjestelmä, joka on suunniteltu hostellien ja hostellijärjestöjen käyttöön. Järjestelmä on käytössä kaikissa HI-hostelleissa ympäri maailman. Järjestöön kuuluu noin 4500 hostellia, joista tällä hetkellä sertifioituja hostelleja on maailmanlaajuisesti noin 500. Turku Touringin Laivahostel Borea on kolmas laatusertifioitu hostelli Suomessa. Lue koko tiedote (pdf)


4.5.2013

Norwegian aloittaa Turussa - Uusi lentoyhteys Turusta Alicanteen syksyllä
 

(Kuva: Norwegian.com)

Lentoyhtiö Norwegian aloittaa lennot Turun ja Espanjan Alicanten välillä lokakuussa. Ensimmäinen kone Alicanteen lähtee 29.10.2013. Yhtiö lentää Turun ykkösterminaalista aluksi kerran viikossa, mutta suunnittelee lentojen lisäämistä kesäkaudelle. Neuvotteluja Norwegianin kanssa käynyt matkailujohtaja Anne-Marget Niemi iloitsee yhtiön päätöksestä. 
- Uskon, että tästä alkaa hyvä yhteistyö. Hyvä esimerkki on vaikkapa Göteborg, jossa Norwegian aloitti samaan tyyliin ja on nyt lisännyt lentojaan jo 13 eri kohteeseen. Toivon, että näin käy Turunkin kohdalla, Niemi sanoo. Lue koko tiedote (pdf)


2.5.2013

Ruokakävely Food Walk uudistuu

Turku Touring esittelee uuden version suositusta Food Walkista. Food Walk –kortilla saa kauden raaka-aineista valmistetun maisteluannoksen viidessä Turun Aurajokivarren ravintolassa. Ravintolakäyntien välillä voi nauttia rannan vilkkaasta elämästä tai käydä vaikkapa museossa tai shoppailemassa. Ruokakävelyyn kuuluvat ravintola Smör, Pinella ja Yoki sekä ravintolalaiva Svarte Rudolf ja kahvila Café Art.
 
Uudella kortilla pääsee herkuttelemaan läpi vuoden, sen voimassaoloaika on 1.5.2013 - 29.4.2014. Kortteja myydään Turku Touringin verkkokaupassa www.visitturku.fi/shoponline tai matkailuneuvonnassa (Aurakatu 4). Lue koko tiedote (pfd).


17.4.2013

Pro Congress -palkinto Turkuun

Pro Congress 2013 -palkinto Turkuun

Turun yliopiston hammaslääketieteen laitos ja professorit Pekka Vallittu, Timo Närhi ja Yrsa Le Bell ovat saaneet Finland Convention Bureaun Pro Congress 2013 -palkinnon. Yhdeksättä kertaa jaettu tunnustuspalkinto annetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on ansioitunut kansainvälisten kongressien kutsumisessa tai järjestämisessä. Palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa Turkuun. Palkintoa esittivät hammaslääketieteen laitokselle yhteistyössä Turun kaupungin edustajat kaupunginjohtaja Aleksi Randell, matkailujohtaja Anne-Marget Niemi ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo sekä Turun yliopiston edustajat rehtori Kalervo Väänänen ja kongressipäällikkö Jaana Lindgren.
Lue tiedote. (pdf)


1.3.2013

Turku Touringin kongressipäälliköstä Vuoden alumni

Kongressipäällikkö Sari Ruusumo on valittu Turun yliopiston vuoden alumniksi. Palkinto luovutettiin yliopiston vuosijuhlassa 28.2.2013 Turun Akatemiatalolla. Sari Ruusumo on toiminut Turku Touringin kongressipäällikkönä koko kongressiyksikön kymmenvuotisen toiminnan ajan ja edistänyt Turun kongressielinkeinon kehittämistä tiiviissä yhteistyössä matkailualan yritysten ja Turun korkeakoulujen kanssa. Aiempia Vuoden alumni -palkinnon saajia ovat mm. presidentti Mauno Koivisto, ministeri Liisa Hyssälä, runoilija Heli Laaksonen sekä maakuntajohtaja Juho Savo. Lue koko tiedote (turku.fi)

(Sari Ruusumon kuva: Hanna Oksanen)
 


11.1.2013

Matkailun Oskari 2012 -palkinto

Palkinnon vuoden 2012 merkittävimmästä matkailuteosta on voittanut Flowpark Oy. Turun kaupungintalolla perjantaina 11.1.2013 pidetyssä gaalassa palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Janne Kalhama. Palkinnon jakoi kansanedustaja Ilkka Kanerva. Lue tiedote (pdf).

Janne Kalhama oli Oskari-palkinnosta iloinen ja yllättynyt.

Lehdistöosumia Matkailupalkinnosta muualla:

Turun Sanomat: Matkailun Oskarin Flowpark Oy:lle
 
Aamuset: Flowparkille Matkailun Oskari
 
Matkalaukku (blogi): Matkailun Oskari 2012 -palkinto Flowparkille
 
TS Ruoka: Matkailun Oskarin saaja innoitti hauskaan kattaukseen
 
Yle Turku: Seikkailupuisto Flowparkille Turun matkailupalkinto
 
Varsinais-Suomen yrittäjä -lehti: Matkailun Oskari 2012 –palkinto Flowpark Oy:lle
 
Yle Etelä-Karjala: Flowpark palkittiin vuoden matkailuteosta
 


8.11.2012

Turku Touring voitti Suomen Paras Mobiilipalvelu 2012 -palkinnon
 
Digitaalisten palvelutuottajien yhteisjärjestö Teleforum ry jakoi keskiviikkona Suomen Paras Mobiilipalvelu 2012 -palkinnot yhdessätoista eri kategoriassa. Turku Touring palkittiin parhaiten mobiilia palveluissaan hyödyntävänä julkisen sektorin toimijana. Kilpailun tuomaristoon kuului alan vaikuttajia viestintäministeri Krista Kiurusta Rovion Peter Vesterbackaan. Näin kommentoitiin Turku Touringin voittoisaa palvelua:
 
”Raikkaalla lähestymisellä matkailuteemaan Turku on saatu paljon mielenkiintoisemmaksi matkailijalle. Edelläkävijäfiilistä.” Lue tiedote (pdf).
 


11.10.2012
 

Turun kaupungin kongressipalkinto on luovutettu professori Juhani Knuutille ja PET-keskuksen työryhmälle. Turku Touringin kongressiyksikön myöntämä palkinto myönnetään erityisen suuresta panostuksesta turkulaisen kongressielinkeinon hyväksi. Lue tiedote.
 


1.10.2012

Matkailujohtaja Anne-Marget Niemi on valittu Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys SUOMA ry:n puheenjohtajaksi. Lue uutinen.
 


14.9.2012

Turussa järjestetty Nordic Forum kokosi turkuun venäläisiä matkanjärjestäjiä 13.-16.9.2012. Lue tiedote.

Turku TV:n juttu tapahtumasta

Novosti-Helsinki: juttu venäjäksi


9.8.2012

Food Walk johdattaa turkulaiseen ravintolakulttuuriin, lue lisää ruokakävelystä tästä
 


29.6.2012

Turku Touring avasi mobiiliverkkosivut, lue tiedote tästä


27.4.2012

Åbora Jokke Jokijuna lanseerattiin tänään. Matkailujohtaja Anne-Marget Niemi kastoi junan käyttöön ja ensimmäiselle kierrokselle pääsivät median edustajat ja yhteistyökumppanit. Asiakkaille jokijuna avautuu Vappuna ja se jatkaa liikennöintiään aina Turun päivään asti.

Hankkeen takana olevan Pasi Tammisen mukaan junaan ovat tervetulleita sekä kaupunkilaiset että matkailijat.          
- Kaupunkijunan tarkoitus on tarjota mahdollisuus nauttia Turun nähtävyyksistä ja kesästä uudella tavalla. Juna tulee olemaan näkyvä osa kaupunkikuvaa ja se kehittää jo valmiiksi vetovoimaista ja suosittua Aurajokirantaa, sanoo Tamminen.                 
                                                                                                                                                
Kaupunkijuna kuljettaa asiakkaita päivittäin Turun Tuomiokirkon, Turun linnan ja Logomon välillä. Kaupunkijunalla on yhteensä neljä erilaista reittiä: Logomo line, Täl pual jokke line, Tois pual jokke line ja Happening line. Logomon linjaa lukuun ottamatta juna kulkee jokirannassa. Jokijunan reittien varsilta löytyy muun muassa museoita, hotelleja, ravintoloita ja tietysti matkailuneuvonta. Junan kyytiin pääsee palmuilla merkityiltä pysäkeiltä.

Junan aikataulu on viitteellinen. Juna lähtee liikkeelle Forum Marinumin pihalta arkisin klo 9 ja viikonloppuisin klo 11. Liikennöinti päättyy klo 20.

Junassa on veturin lisäksi kolme vaunua ja siihen mahtuu kerralla 48 asiakasta. Lippujen hinnat ovat aikuisilta 4€ ja lapsilta 2€, perhelipun (2+2) hinta on 10€. Kaupunkijunan omistaa Happening Jokijuna Oy.

Täl pual jokke, eli jokijunan punaisella linjalla on Turku Touringin opas mukana 25.6–18.8.2012. Opastetut kierrokset alkavat klo 16.30 ja niitä järjestetään maanantaista lauantaihin. Opastetun junamatkan hinta on aikuilta 10€ ja lapsilta (7-17v.) 5€.


Jokke Jokijuna ja junankuljettaja.


Kiss my Turku -vaunu.

Teksti ja kuva: Hele Kaunismäki


17.4.2012

Turku on Suomen toiseksi suosituin kongressikaupunki

Matkailun edistämiskeskuksen Finland Convention Bureaun uusimman tilaston mukaan Turku on Suomen toiseksi suosituin kansainvälisten kongressien kaupunki heti Helsingin jälkeen. Lue tiedote