Tom of Finland

Turku
Homokulttuurin tienraivaajana tunnettu Touko Laaksonen (1920‒1991) on mielenkiintoinen osa Suomen kulttuurihistoriaa. Huikean elämäntyönsä myötä Touko Laaksonen on tänä päivänä Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia taiteilijoita, Tom of Finland hyvin tunnettu brändi ja hänen taiteensa edelleen vertaansa vailla.

Turun seudulta Kaarinasta maailmalle lähteneen taiteilijan perintö näkyy Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmassa Turussa vuonna 2017 monella tapaa. Turun Kaupunginteatteri kantaesitti kevätkaudella Tom of Finland -musikaalin ja Wäinö Aaltosen museossa oli nähtävissä Touko Laaksosen elämästä ja elämäntyöstä kertovan Touko Laaksonen – Tom of Finland / Musiikista ja miehistä -näyttely. Elokuvateattereissa pyörii myös Dome Karukosken ohjaama Tom of Finland -elokuva, joka sai ylistävän vastaanoton mm. Göteborgin elokuvajuhlilla tammikuussa. Elokuvan tekemisen vaiheista ja taustoista kertova ainutkertainen näyttely Behind the Scenes: Tom of Finland Movie oli elokuun puoliväliin asti nähtävillä Turun Logomossa.

Tom of Finland -elokuva

Elokuvaa esitetään tällä hetkellä vain Helsingissä.

Dome Karukosken Tom of Finland -elokuva on enemmän kuin yhden taiteilija elämäkerta. Se on suomalainen sankaritarina – tarina rohkeudesta, rakkaudesta ja vapaudesta.

Tom of Finland -tuotteet

ToF-tekstiilejä löytyy Finlaysonin myymälästä Hansakorttelista (Eerikinkatu 15). Suomen parhaaksi leipomoksi valittu turkulainen MBakery on myös luonut oman Tom of Finland -leivoksensa.