Challenge Åbo 9–11/8 2019

Kisakeskus: Varvintori
Turku

Tilläggsinformation

CHALLENGE ÅBO -triathlonevenemanget börjar på lördagen 11.8. Med Junior-, Challenge4All och sprint-tävlingar. På söndagen 12.8 är det dags för tävling i halvdistans, där inhemska och utländska toppnamn i triathlon tävlar mot varann vid Aura å.

Challenge Åbo som ordnas för fjärde gången hämtar en internationell triathlontävling till Åbo och den ikoniska åstranden vid Aura å. Fastän tävlingen hämtar samman trathlonproffs och finska toppnamn för att tävla är Challenge Åbo också ett sportevenemang för hela familjen. Tröskeln för att delta är låg eftersom det finns sträckor för alla åldrar och nivåer!

Challenge Åbo är känt för sina snabba rutter och utmärkta arrangemang. Evenemanget erbjuder åskådarna och stadsborna ett unikt tillfälle att ta del av en stor triathlontävlings atmosfär. Särskilt simning och löpning sker inne i staden nära människor. Simrutten och växlingsområdet liggger vid åns nedre lopp vid Suomen Joutsen och löpningen kan följas med åstranden ända fram till Aurabron. En stor mängd stadsbor önskas komma på plats för att heja på de tävlande!

Tilläggsinformation