Jazz City Turku

Flera evenemangsplatser
Åbo

Tilläggsinformation

Jazz City Turku är ett unikt evenemang som förvandlar Åbo till en lysande europeisk jazzstad! Evenemanget är uppbyggt enligt en tredelad modell som omfattar konsertserien Flame Jazz, Turku Jazz Orchestra big band och Finlands näst äldsta jazzfestival Turku Jazz Festival.

Aktörerna bakom Jazz City Turku producerar årligen nästan 70 konserter och evenemang på olika konsertlokaler från små klubbar i centrum till kryssningsfartyg på Östersjön och från Logomo till Aura å. Projektet har som mål att ge Åbo centrum liv och bjuda både traktens invånare och turister på kulturupplevelser av högsta kvalitet tillsammans med proffs inom rytmmusiken.

Höstens program i konsertserien Flame Jazz inkluderar fantastiska svenska sångare, Östersjöns skydd, schack, unga talanger och mycket annat. Redan i september får jazzsugna deltagare njuta av livet på den superpopulära kryssningen Flame Jazz Cruise, som i år ordnas för trettonde gången. I november fylls Sigynsalen med tonerna av Turku Jazz Orchestras allra första beställda verk för big band. Verket har tonsatts av pianisten och tonsättaren Henri Lyysaari, som har sina rötter i Åbo. Vårsäsongens höjdpunkt infaller i mars, när Turku Jazz Festivals 50-årsjubileum firas under pampiga former.

Tilläggsinformation

Nyckelord: