Forum Sauna

Tranbacksgatan 17
20720 Åbo
+358 50 588 5013
Bastubad är en hjärtesak för oss. Det handlar om att värna om traditioner och hälsa med rengörande behandlingar, av vilka bastubadet alltid är det viktigaste.

Åbos enda Allmänna bastu

Äkta bastukultur i Åbo sedan 1927, i Tranbacken sedan 1941. Allmän bastu för damer och herrar, öppet fredagar kl. 15–18.

Bastubad

Forum Sauna har två bastur och två dusch- och omklädningsrum med plats för ca 20 personer på båda sidorna. I omklädningsrummen finns skåp som går att låsa. Du behöver inte boka plats i förväg till det allmänna bastubadet. Du kan njuta av bastubadet så länge du vill under öppettiderna. Du kan använda en bastukvast, antingen din egen eller köpa en av oss. Vi hyr också ut handdukar, säljer förfriskningar, bad- och bastutillbehör och vårdprodukter.

Badservice

På fredagar kan du också boka ett badbiträde till bastubadet. Boka bad- och badmassagebehandlingarna av badbiträdet när du kommer till bastun. Du kan inte boka på förhand, badbiträdet tar emot kunder i ordningsföljd. Du kan också boka badmassage.

Koppningsbehandling sedan 1990

Koppning är en gammal traditionell behandling som vi har erbjudit sedan år 1990. Vi erbjuder koppning från måndagar till torsdagar. Boka koppningen i förväg, behandlingstiden är ca 1½ timme. Du kan komma ensam eller med en vän.

Torvbehandlingar sedan 1997

Våra torvbehandlingar är helkroppsbehandlingar med värmande omslag, som alltid görs i samband med ett avkopplande bastubad som öppnar porerna. En annan variant är torvbastu i grupp. Kom för ett trevligt och avkopplande bastubad med dina vänner, 5–10 personer. Behandlingstiden är ca två timmar.

Hirudoterapi/Igelbehandling

Blodigeln har använts för olika medicinska ändamål ända sedan antiken.

Utbildning i bastuterapi

Utbildningen i bastuterapi startades i Finland 2005, och konceptet är utvecklat av oss.

Vår avsikt är att öka den traditionella användningen av bastun, både som egenvård och i terapianvändning. Utbildningen ger dig möjlighet till ett helt nytt yrke inom servicebranschen, eller till att utvidga samtidig användning av andra terapier. Utbildare är Mervi Hongisto och Merja Pihlajamäki. Läs mer (på finska): www.saunaterapia.com.

Forum erbjuder också infraröd bastu

Utöver de traditionella rengöringsbehandlingarna kan du också ta ett bastubad i vår infraröda bastu. Du kan kombinera infraröd bastu med andra behandlingar, eller bara ta ett enskilt bad i infraröd bastu. Ett bastubad i infraröd bastu kan du ta ensam eller i grupp. Bastun har plats för sex personer åt gången, och behandlingstiden är 30–45 minuter.

Möjliga kombinationer (för enskilda personer eller grupper): Brudbastu, torvbastu, koppning, värmande omslag, vattenbehandlingar, individuella behandlingar, naturopatiska behandlingar m.m.

Saunan7salaisuutta-produkter

Vår avsikt är att erbjuda rena och ekologiska kroppsvårdsprodukter för dagligt bruk. I produkterna betonar vi folkliga traditioner, finländskhet, skönhet och användarvänlighet. Glädje för huden och håret. Vi vill betona renhet och hälsa för alla oberoende av ålder, både hemma och i vårdinrättningar och i samband med bastubehandlingar. Läs mer om våra produkter, om bastubadets hemligheter och njut (webbsidan är på finska). www.saunan7salaisuutta.fi