Forum Marinum

Slottsgatan 72
20100 Åbo
+358 2 267 9511

Tilläggsinformation

Forum Marinum hittar du vid åstranden i närheten av Åbo slott. Det maritima museet fungerar som nationellt specialmuseum för sjöfarten och som Finlands flott-museum, och är ett intressant besöksmål för människor i alla åldrar. Haver börjar här!

Museet har både tillfälliga och permanenta utställningar, en intressant båtsamling och en omfattande museiflotta. I flottan ingår stålfregatten Suomen Joutsen och barken Sigyn, fyra krigsfartyg och flera mindre fartyg, bl.a. en ångdriven hamnbogserare och en polisbåt. Museifartygen är öppna endast under sommarmånaderna, men utställningen ombord på fartyget Bore och centrets utställningar är öppna året runt.

Våra yngsta besökare kan följa spåret av skeppshunden Axels tassar genom museet. Barn och vuxna som följer Axels tasspår får träna olika viktiga färdigheter som behövs till sjöss, t.ex. att starta en utombordsmotor, förtöja en båt eller identifiera en marinsoldat.

Forum Marinum är ett mycket trevligt ställe för konferenser och evenemang. I centrets restaurang Göran, som fått sitt namn efter den båt som är en del av inredningen, kan du äta lunch. Restaurangen, som dagtid är ett populärt lunchställe, kan även bokas av grupper eller företag för familjefester och andra evenemang. Restaurangen har dessutom hand om cateringservicen åt Suomen Joutsen. I museets butik säljs gåvor och bruksföremål samt böcker.

Tilläggsinformation