Christmas Walk

Avgångplats: Turistinformationen
Auragatan 2
20100 Åbo

OBS!

  • Biljetter kan köpas i vår nätbutik eller på turistinformationen.
  • Grupper kan även boka guidning enligt överenskommelse.
Tillåt oss att presentera det nyaste konceptet i vår WALK-serie! Rundvandringen genomförs lördagar i december och tar dig över den Sagolika Aura ån, in i julmarknadsvimlet på Gamla Stortorget (de tre första gångerna), in i domkyrkan som är huvudplatsen för julfirandet i Åbo och Finland, och sist till Helige Andes kapell för en stunds stillhet.

Datum: 2/12, 9/12, 16/12, 30/12 & 6/1 kl. 11:00–12:30
Pris: 10 €/pers.
Rundturen ordnas på finska, svenska och engelska.

Jultider i Åbo

Hela familjen trivs på julmarknaden på Gamla Stortorget med sin traditionella julstämning, lockande dofter, sagor, dans, musik och rader av marknadsstånd.

Brinkala, som ligger på Gamla Stortorget, är känt för sin traditionella deklaration av julfriden. Åbo i Finland har deklarerat julfrid från Brinkalas balkong varje julafton klockan 12 sedan 1886.

Julgranen reses varje år framför Åbos domkyrka. Domkyrkans gran har en lång tradition bakom sig, den första ljusbeklädda granen klädde man på platsen redan år 1900. Granen står på plats från månadsskiftet november-december till Tjugondag Knut för att lysa upp åbobornas jul.

Julstämningen i Åbo förstärks ytterligare av den Sagolika Aura ån, som är ett stort ljuskonstverk som utstrålar färg och ljus på Auraåns broar och stränder.

Den helige andes kapell ligger i källaren i Julins kvarter på Lilltorget och har byggts ihop med ruinerna av Den helige andes kyrka. Byggnaden totalförstördes under en brand på 1600-talet men kyrkan såg åter dagens ljus när man 1986 fann resterna vid en arkeologisk utgrävning.

OBS!

  • Biljetter kan köpas i vår nätbutik eller på turistinformationen.
  • Grupper kan även boka guidning enligt överenskommelse.

Karta

Köp från nätbutiken

Rundvandringen genomförs lördagar i december och tar dig över den Sagolika Aura ån, in i julmarknadsvimlet på Gamla Stortorget (de tre första gångerna), in i domkyrkan som är huvudplatsen för julfirandet i Åbo och Finland, och sist till Helige Andes kapell för en stunds stillhet.

Christmas Walk
  • Datum: 16/12, 30/12, 6/1
    kl. 11:00–12:30

  • Rundvandringen tar ca 1,5 timme

  • Avgångsplats: Auragatan 2, turistinformationen

  • Pris: 10 €/pers.

Rundturen ordnas på finska, svenska och engelska.

Biljetter kan köpas i vår nätbutik eller på turistinformationen.