Aboa Vetus & Ars Nova

Östra Strandgatan 4–6
20700 Åbo
+358 20 7181 640
Museet för historia och nutidskonst, Aboa Vetus & Ars Nova, är en unik sammansmältning av historia, arkeologi och nutidskonst i centrala Åbo.

Upptäck de medeltida ruinerna och föremålen på Aboa Vetus – det gamla Åbo – och njut av de högklassiga utställningarna med nutidskonst från Finland och hela världen på Ars Nova. Museet bjuder på sitt allra bästa, alla dagar i veckan!

Den permanenta utställningen på Aboa Vetus berättar om livet i Klosterkvarteret, i det medeltida Åbo. Museet är inrymt i äkta ruiner av medeltida stenhus som grävts fram av arkeologer.
 
Ars Nova har utställningar på två våningar, med varierande utställningar inom nutidskonst och ur museets konstsamling. Ojämna år ordnar museet Åbobiennalen, som är ett populärt evenemang inom nutidskonst.
 
Museets galleri Takkahuone har intressanta privata utställningar av konstnärer inom nutidskonst, och i galleriet Omatila visas projekt och utställningar som har förverkligats tillsammans med publiken.
 
Med en kunnig guide eller ett inspirerande kompletterande program kan du lära dig mer om temat i utställningarna. Vi erbjuder både allmänna guidningar och tematiska guidade turer för besökare, och äventyrliga rundturer för barn året runt. Dessutom ordnar vi regelbundet verkstäder i anslutning till utställningarna, och annat kompletterande program.
 
Museibutiken vid Aboa Vetus & Ars Nova är den största i centrala Åbo. Här kan du köpa härliga smycken, leksaker, kort och böcker att ta med dig hem. Titta in i vårt mysiga kafé på en kopp kaffe, eller för att äta lunch.

Karta

Köp från nätbutiken

Shoponline package only available in Finnish.

Aboa Vetus & Ars Nova sisäänpääsyliput

Messutarjous:

  • Museon pääsylippu 6 € (norm. 10 €).