Someron Matkailu

Someron kaupunki
Joensuuntie 20
31400 Someron kaupunki
+358 2 77 911

Lisätietoa

Yllättävä Somero – Somero on piilotettu helmi tunnin matkan päässä Helsingistä ja Turusta, omassa rauhassaan, kolmen kansallispuiston kainalossa. Se on yllättävän eloisa pikkukaupunki, jossa on letkeä tunnelma, lupsakkaat ihmiset ja mainiot maisemat.

Somerolainen luonto lumoaa monipuolisuudellaan ja rentouttaa kiireisenkin mielen. Esimerkiksi Skotlannin nummia muistuttavat Häntälän notkot tarjoavat laidunmaineen todellisen luontoelämyksen. Kirkasvetinen, korpimaiseman reunustama Iso-Valkeen järvi sekä sen luontopolun varrella sijaitsevat laavut ja sauna taas mahdollistavat mukavan koko päivän retken ilman hälyä ja hulinaa.

Tekemistä riittää moneen makuun, esimerkiksi paikallinen tanssikulttuuri luo kesäyöhön tiettyä taikaa. Somero on todellinen tanssipitäjä: Somerolta löytyy kolme tanssilavaa, Esakallio ja Ämyri kesäkaudella sekä Teeriharju talvikaudella. Kesällä Somerolla järjestetään neljät tanssit viikossa! Jos tanssi ei tunnu omalta, löytyy Somerolta muutakin mieleistä tekemistä: vietä päivä esimerkiksi Hiidenlinnassa Sisumetsän seikkailupuiston korkeuksissa kiipeillen tai Someron luontopoluilla ja patikkareiteillä esimerkiksi fatbikella polkien. Paimionjoki on mainio paikka melonnalle tai suppailulle ja Hämeen Härkätie taas tunnetaan mukavana pyöräily- ja kruisailureittinä sekä pyhiinvaellusreitti Santiago de Compostelan pohjoisimpana etappina.

Liikkumisen lisäksi tarjolla on erilaisia kulttuurielämyksiä, mm. horoskooppipuisto, traktorimuseo, kesätori sekä Someron oman pojan Rauli Badding Somerjoen kioski ja muistomerkki. Lisäksi Somerolla on yhteensä 14 kartanoa, joista kaksi on avoinna matkailijoille. Valikoimaa löytyy joka lähtöön myös ruokapaikoista, ostosmahdollisuuksista sekä majoituksesta. Nähtävää ja koettavaa riittää yllättävän paljon!

Tervetuloa Somerolle,
maalle – meidän landelle!

Lisätietoa