VisitSalo.fi

Salon Matkailuneuvonta
+358 44 778 7777
Puolen tunnin päässä Turusta ja runsaan tunnin päässä Helsingistä on visiitin arvoinen Salo. Nauti luonnossa liikkumisesta, kiehtovista kulttuurikohteista ja maista vaikka lettuja tunnelmallisella Iltatorilla.

Teijon kansallispuisto tarjoaa puuhaa koko perheelle. Ympärillä sijaitsevat ruukkikylät Mathildedal, Teijo ja Kirjakkala muodostavat yhtenäisen kulttuurihistoriallisen kokonaisuuden, johon kannattaa tutustua – vaikka pyöräilemällä uusi Rannikkoreitti Salosta kolmen ruukin ja Strömman kanavan kautta Kemiöön. Liikunnasta ja luonnosta voi nauttia ympäri vuoden lasketellen, patikoiden, meloen, uiden, ratsastaen tai vaikka rinneautolla huristelen. Golfareille löytyy kolme golfkenttää Suomen pisimmillä pelikausilla.

Katsottavaa ja koettavaa

Aateliskartanot, ruukit ja museot kertovat alueen roolista kulttuurin syntysijana. Taidemuseo Veturitallissa pääsee nauttimaan taiteesta ja Salon elektroniikkamuseon viimeisin näyttelykokonaisuus Made in Salo -puhelin- ja monitorinäyttely esittelee muun muassa salolaista puhelinvalmistusta 1960-luvulta lähtien. Opastetuilla retkillä tutustut moniin ainutlaatuisiin kohteisiin.

Toritunnelmaa

Kahviloiden reunustama Salon tori äänestettiin Suomen parhaaksi toriksi elokuussa 2016. Tori on kesäaikaan erittäin vilkas ja torilla on runsaasti erilaisia tapahtumia. Suositut kesätorstaiset Iltatorit kesäkuusta elokuun loppuun tuovat torille kotimaisia esiintyjiä, torimyyjiä, lettukahviloita, vanhan tavaran myyjiä sekä lasten oman kirpputorin.

Shoppaile kunnolla

Shoppailijat saavat asiantuntevaa ja yksilöllistä palvelua lukuisissa kivijalkaliikkeissä sekä kauppakeskuksissa. Etäisyydet ovat lyhyitä ja auton pysäköinti pääsääntöisesti maksutonta.

Jää yöksi tai useammaksi

Majoitukseksi voi valita hotellin, tunnelmallisen maatilamajoituksen, oman mökin tai vaikka miljoonan tähden majoituksen taivasalla.