Ruissalon saari

20100 Turku
Ruissalon saari Turun edustalla tunnetaan sekä luonto- että kulttuurisaarena.

Ainutlaatuisen luontonsa ja kulttuurihistoriansa ansiosta mielenkiintoinen Ruissalon saari sijaitsee aivan Turun edustalla. Entiselle Turun linnan hovin metsästyssaarelle pääsee helposti maitse tai meritse.

Ruissalon tammimetsät, 1800-luvun pitsihuvilat, Ruissalon kylpylä, Kansanpuisto, Ruisrock, Honkapirtin hernekeitto ja Kasvitieteellinen puutarha ovat tehneet saaresta maankuulun. Hyvät pyörätiet ja mukavat etäisyydet houkuttelevat fillarin selkään. Rantakalliot, upea hiekkaranta ja ainutlaatuinen luonto peltoineen ja puutarhoineen saavat matkailijan rakastumaan Ruissaloon jo ensinäkemältä. 

Majoittua voit Saaronniemessä, saaren uloimmassa kärjessä, jossa sijaitsee leirintäalue Ruissalo Camping. Matkalaista palvelevat hyvinvarustettu asuntovaunualue, uimaranta, grillauspaikat, upouusi sauna, minimarket, sisämajoitustilat ja huoltorakennuksien erilaiset mukavuudet lämpimistä suihkuista pyykinpesutiloihin. Minigolf-, lento-, sulka- ja koripallokentät, kuntoreitti, lasten leikkipaikat ja kahvila-ravintola täyttävät vaativammankin matkalaisen toiveet. Talviaikaan upeasta uudesta saunasta voi pulahtaa avannon virkistävään viileyteen.

Aavameri järjestään kesäisin merimelontaretkiä Ruissalon Saaronniemestä, joten Ruissalon ja saariston upeasta luonnosta pääsee nauttimaan myös vesiltä käsin.