Rauman matkailuneuvonta

Valtakatu 2
26100 Rauma
+358 2 834 3512
Rauma on Suomen ja koko maailman mittakaavassa todella harvinainen kaupunki. Kaksi Suomen seitsemästä UNESCOn maailman­- perin­tö­kohteesta sijaitsee Raumalla.       

Rauma on Suomen ja koko maailman mittakaavassa todella harvinainen kaupunki. Kaksi Suomen seitsemästä UNESCOn maailman­- perin­tö­kohteesta sijaitsee Raumalla.
      
Ensimmäinen niistä, Vanha Rauma, edustaa laajaa ja yhtenäistä keskiajalta periy­tyvää puukaupunkialuetta, jonka vanhimmat säilyneet talot ovat 1700-luvulta. Vanha Rauma on vireä kaupunginosa, jossa kauppa, kulttuuri ja asuminen elävät sulassa sovussa. Kahvila, ravintola ja pikkuputiikkitarjonta on runsas. Idylliä täydentävät museot, kauniit pihapiirit, tori sekä keskiaikainen Pyhän Ristin kirkko.
      
Toinen maailmanperintökohteista on Lapin Sammal­lahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue. Rauman alueella on asuttu jo kolmisen tuhatta vuotta, mistä merkkinä ovat kivikummut, kallioille rakennetut pronssikautiset röykkiöhaudat eli hiidenkiukaat.

Merenkulku on tuonut vuosi­satojen ajan mukanaan kansainvälisyyttä. Kaupunki on aina elänyt merestä, käynyt kauppaa ja saanut vaikutteita kauko­mailta. Rauman kolme matkailusaarta, Kylmäpihlajan majak­ka­saari, Kuuskajaskarin  linnakesaari ja Reksaaren luontosaari sijaitsevat aivan kaupungin kupeessa. Rauman saaristo tarjoaa merellisen retkeilyn ystävälle unohtumattomat puitteet.
 
Raumalla on aina arvostettu kädentaitoja. Pitsikaupungin maine ulottuu 1500-luvulle asti. Myös monet eri alojen taiteilijat ovat löytäneet Raumalta luovan paikan työpajoilleen ja ateljeilleen.

Asiasanat: