Raision kirjaston yhteispalvelupiste

Eeronkuja 2
21200 Raisio
+358 2 434 3443
Raisio tarjoaa perinteisten nähtävyyksien kuten Harkko-museon, Krookilan kotiseutukeskuksen ja upean kivikirkon lisäksi muutakin koettavaa.

Raisionjokilaakson luonnonsuojelualue on tunnettu luontoharrastajien keskuudessa. Raision luonnonsuojeluyhdistys järjestää opastettuja lintujen tiirailuiltoja Raisionlahden lintutornilla. Alueen lintuihin voi tutustua oppaiden ohjauksessa ja opetella tuntemaan lintujen ääniä.

Raisiossa voi bongailla myös upeita veneitä, sillä kaupungin 800-paikkainen venesatama on Varsinais-Suomen suurin. Satama on viihtyisä kesäajan virkistysalue, jossa voi nauttia meren läheisyydestä ja vaikka ruokailla. Kirjastotalon Aulagallerian taidenäyttelyistä voi myös ostaa taidetta. Vitriineissä on esillä taidekäsityötä. Vuoden 2014 näyttelyistä voi mainita Ryhmä 11 -valokuvat ja Kristiina Turtosen lyijykynätyöt.

Raisiokeskuksen palveluiden ja liikkeiden kirjo on runsas, etäisyydet lyhyet ja maksuttomia pysäköintipaikkoja paljon. Kehätien varrelta löytyvät kauppakeskus Mylly yli sadan erikoisliikkeen valikoimineen ja IKEA-tavaratalo ympäröivine liikkeineen.

Asiasanat: