Pöytyä

Kehityksentie 6
21800 Kyrö
+358 2 481 000

Lisätietoja

Pöytyän rauhallinen luonto kutsuu luokseen niin patikoijaa, melojaa kuin satunnaista kulkijaakin. Aktiiviloma tai kauniista maisemista ja pikkuteistä ajan kanssa nauttiminen onnistuvat kaikkina vuodenaikoina.

Kuhankuonon retkeilyreitistö käsittää lähes parisataa kilometriä merkittyjä polkuja kattaen Pöytyän luonnon helmet Kurjenrahkan kansallispuiston ja Vaskijärven luonnonpuiston. Alueella on peräti 11 järveä pienestä metsäjärvestä laajana ulappana avautuvaan Pyhäjärveen. Vesillä on mainiot mahdollisuudet liikkumiseen, uimiseen ja kalastukseen. Reitistöä täydentää Pöytyän Yläneellä sijaitseva luontotiedon keskus Luontokapinetti, jonka näyttelyyn on mahdutettu koko maailmankaikkeus.

Pöytyällä on myös mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia, esimerkiksi antiikkiliike Kolme Kolikkoa, myllytuotteistaan kuuluisa Riihipuoti sekä käsitöiden aarreaitat Lintakalle, Nuppari ja Design Anneli Kiukainen.

Poikkea myös ekohenkisessä maalaispuoti ja eläinpiha Mustikkatassussa maistamassa tilamaidosta valmistettua Isontuvan Jäätelöä.

Aitoa paikallista kesäteatteria seuraat Reppuniemen ulkomuseoalueella ja Lystmettässä.

Voit myös tutustua kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen ja kuvanveistäjä Aarre Aaltosen juuriin kulttuurihistoriallisissa jokimaisemissa.

Enkelipuiston veistosten keskellä kohtaat kansantaiteilijan luomisvoiman.

Majoitus- ja ohjelmapalveluja:

Lisätietoja