Visit Pori

Itäpuisto 7
28100 Pori
+358 2 621 7900

Lisätietoja

Monipuoliset matkakohteet ja erilaiset tapahtumat odottavat sinua Porissa. Tule nauttimaan mieleenpainuvia hetkiä Poriin!

Porissa hauskaa tekemistä riittää koko perheelle. Kulttuurinautintoja, kaupungin vilskettä, luonnonrauhaa sekä runsaasti muuta ohjelmaa, näkemistä ja kokemista riittää ympäri vuoden. Porissa sinua odottavat ainutlaatuiset kesätapahtumat, kuten Pori Jazz ja SuomiAreena sekä monet muut mielenkiintoiset tapahtumat. Tapahtumakulttuuria rikastuttavat monenlaiset teatteriesitykset, konsertit, taidenäyttelyt ja museot.

Kaunis luonto kutsuu ympäri vuoden

Porin keskustaa halkova Kokemäenjoki luo oman tunnelmansa kaupunkikuvaan. Kokemäenjoen eteläisen rantakadun kauniit 1800-luvun loppupuolella rakennetut kivitalot henkivät entisajan loisteliasta tunnelmaa. Yhdessä vehreän Kirjurinluodon kanssa Porin Pohjois- ja Eteläranta muodostavat nykyään ainutlaatuisen kokonaisuuden.
 
Kirjurinluoto eli ”Kirvatsi” on Kokemäenjoen vehreä luoto aivan keskustan tuntumassa. Se on toiminut kaupunkilaisten virkistyspuistona jo vuosisadan ajan ja siellä tekemistä riittää kaiken ikäisille. Kirjurinluodon kesäteatterin esitykset viihdyttävät niin aikuisia kuin lapsiakin. Monet erilaiset leikkipuistot, kuten Pelle Hermannin puisto merirosvolaivoineen, Angry Birds –leikkialue sekä lasten liikennepuisto, tarjoavat perheen pienimmille puuhaa koko päiväksi. Luontolenkit ja frisbeegolf soveltuvat koko perheelle. Viksu Mustavaris ja puiston mukavat eläimet kuten alpakat, riikinkukot, erilaiset kanat ja kilipukit toivottavat kaikki tervetulleiksi. Hiekkapohjainen uimaranta houkuttelee perheen vesipedot uimaan ja kauniit nurmialueet kutsuvat auringonpalvojia kesäpäivän viettoon ja piknikille.

Porin edustan kaunis rannikko ainutlaatuisine hiekkarantoineen ja aavoine merineen sekä lukuisat upeat nähtävyydet, ympärivuotiset tapahtumat ja virkistävät aktiviteetit tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä kaikenikäisille.
 
Yyteri, Porin helmi on ikimuistoinen matkailukohde ja yksi Porin ylpeyksistä. Suomen kauneimpiin kuuluva, kuusi kilometriä pitkä Yyterin hiekkaranta on koko perheen kesäparatiisi. Vireällä alueella on runsaasti harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille.  Kaunis ja vaihteleva maasto takaa unohtumattomat ulkoilu- ja retkeilyelämykset myös kaikkina vuodenaikoina.

Reposaari, Porin merellinen kaupunginosa sijaitsee Porin edustalla Pohjanlahden rannalla, Kokemäenjoen suistossa. Tämä noin kolme kilometriä pitkä ja puoli kilometriä leveä saari sijaitsee aavan meren ja mantereen välittömässä läheisyydessä. Vierailleen se esittäytyy ystävällisenä ja kiehtovana pienoiskaupunkina. Se tarjoaa uljaita merinäkymiä ja monia kiinnostavia yksityiskohtia. Moni-ilmeiset puutalot ja rehevä satamapuisto tekevät saaresta maalauksellisen.

Kuvat: Esa Kyyrö

Lisätietoja